Kino pod zvezdami s filmom Žejni svet

V petek, 6. avgusta 2021 ob 20.30 uri na dvorišču gradu Grad. 

Po filmih HOME in TERRA se bo na dvorišču gradu Grad tudi letos zavrtel film izvrstnega producenta in aktivista Yanna Arthusa-Bertranda. Predvajan bo dokumentarni film "Žejni svet" (La soif du monde), v katerem bo predstavljen problem potratnosti naše družbe z vodo, na drugi strani pa problemi strmo rastočih človeških potreb, hitre rasti števila prebivalstva in čedalje večji vplivi podnebnih sprememb, ki postavljajo vodo med izjemno dragocene in strateško pomembne naravne vire na našem planetu. 

Žejni svet, posnet v 20 državah, razkriva svet sladke vode skozi spektakularne zračne posnetke narejene v težko dostopnih in redko posnetih krajih kot so Južni Sudan ali Severni Kongo. Omogoča nam odkrivanje najlepših pokrajin na našem planetu, jezer, rek in mokrišč, ki jih je ustvarila voda.
Žejni svet poskuša zbližati zaščitni znak Yann Artus-Bertrandovega ustvarjanja, zračni pogled na svet, s trdo vsakodnevno realnostjo vseh tistih ljudi, ki jim vode primanjkuje in zaradi njenega pomanjkanja celo umirajo, ljudi, ki so vključeni v vsakodnevno bitko, da bi vodo dobili, jo prečistili ali jo pripeljali do tistih, ki jo potrebujejo.
Reportaže, posnete v Evropi, Afriki, Aziji in Ameriki, prinašajo komentarje ljudi, ki delajo in izumljajo zato, da voda pride do ljudi, ki jo potrebujejo, da jo pametneje porabljajo, prečistijo in da jo prenehajo onesnaževati.

Produkcija: Yann Artus-Bertrand
Režija:Thierry Piantanida in Baptist Rouget-Luchaires
Leto: 2012
Trajanje: 90 minut
Jezik: francoščina, slovenski podnapisi

Kino pod zvezdami bo izveden v sklopu projekta LIFE Naturaviva – Biodiverziteta, umetnost življenja.

Vstop je prost.
Obiskovalce prosimo, da upoštevajo aktualna navodila NIJZ in ukrepe Vlade RS za zajezitev širjenja korona virusa.