Mednarodno sodelovanje

Javni zavod Krajinski park Goričko v okviru rednega dela in projektnih aktivnosti sodeluje s partnerji iz Slovenije in tujine na področjih varstva naravne in kulturne dediščine. Najaktivnejše sodelovanje poteka z Naravnim parkom Raab in Narodnim parkom Örség, sosednjima parkoma ob tromeji z Avstrijo in Madžarsko. V iniciativi European Greenbelt se povezujejo države s svojimi zavarovanimi območji ob nekdanji železni zavesi. Ključnega pomena je sodelovanje na evropski ravni in izmenjava izkušenj s področja varstva narave in kulturne krajine. 

Trideželni park Goričko-Raab-Őrség

 

Partnerstvo o sodelovanju med predstavniki Krajinskega parka Goričko, Naravnega parka Raab in Narodnega parka Örség je bilo podpisano prvič leta 2006. na pobudo Narodnega parka Örség je bila podpisana dopolnitev. 

Partnerstvo je aktivno predvsem na področju pridobivanja sredstev v okviru čezmejnih projektov s področja varstva narave in trajnostnega razvoja. Na področju izobraževanja poteka mednarodni natečaj v ustvarjanju za nižje razrede osnovnih šol, ki se vsako leto zaključi  s srečanjem otrok treh dežel v enem od parkov. Preberi več...

Zveza Evropska zelena vez (European Green Belt)

 

Europarc Federation 

 

 

Preberite več...