Vodenja v naravi in kulturni krajini

Na raziskovanje narave in kluturne krajine se lahko v Krajinskem parku Goričko odpravite v družbi vodnika. Izberete lahko vodenje v naravi in ogled kulturnih zanimivostih parka ter podrobneje spoznate posebne dele krajine in njihove prebivalce kot so netopirji na stalni razstavi v Kančevcih. Cenik vodenj in podrobnosti o možnih vsebinah vodenja najdete v nadaljevanju.  

Vodenja v naravi in ogled kulturnih zanimivostih v Krajinskem parku Goričko, kamor šteje vodenje obiskovalcev z lastnim prevozom in vključuje pripravo programa ter vodenje, zaračunavamo po naslednjem ceniku:

1 ura     30,00 EUR       
2 uri    60,00 EUR 
3 ure    90,00 EUR
Poldnevno (4-6 ur)   120,00 EUR
Celodnevno (6-8ur)   150,00 EUR

Vsaka nadaljnja ura vodenja znaša 20,00 EUR. Cene vključujejo 22% DDV. Za izvedbo vodenja je potrebna predhodna najava vsaj 7 dni pred dogodkom.

---------------------------------------

Strokovno vodenje manjših skupine, kamor šteje enourno tematsko strokovno vodenje do največ 20 oseb z lastnim prevozom na v naprej določeni eni lokaciji, zaračunavamo po naslednjem ceniku:

Vodenje do 5 oseb     30,00 EUR/skupino     
Vodenje 5-10 oseb, odrasli    4,00 EUR/osebo 
Vodenje 11-20 oseb, odrasli    3,50 EUR/osebo 
Vodenje dijaki in študenti        3,00 EUR/osebo         

Vodenje traja 1 uro. Izbirate lahko med naslednjimi tematskimi sklopi: Netopirji skupaj z vodenjem po razstavi PreŽiveti z netopirji, Grajski park, Gozdovi, Stoječe in tekoče vode ter mokrišča, Travniki in Opazovanje ptic.

Za izvedbo vodenja je potrebna predhodna najava vsaj 3 dni pred dogodkom. Cene vključujejo 22% DDV.

Vodenje skupin obiskovalcev na območju Krajinskega parka Goričko lahko naročite na telefonski številki +386 2 551 88 60 ali elektronskem naslovu vodniki@goricko.info.

---------------------------------------

Naravoslovni dan

Naravoslovni dnevi v Krajinskem parku Goričko so namenjeni osnovnošolskim in srednješolskim skupinam. V naravi in naravoslovnih sobah na gradu Grad: Kukavica, Upkaš in Vidra, učenci aktivno dopolnjujejo in poglabljajo znanje, ki ga pridobijo med poukom. Spoznavajo nove metode in tehnike raziskovalnega dela in kritično pristopijo k problematiki na terenu. Aktivno opazujejo, spoznavajo in doživljajo določeno življenjsko okolje ter spoznavajo sobivanje človeka z naravo. Cilj, ki ga zasledujemo v Javnem zavodu Krajinski park Goričko, je pozitiven odnos do narave in okolja, v katerem živimo.

Izbirate lahko med vsebinskimi sklopi:
GOZDOVI
STOJEČE, TEKOČE VODE IN MOKRIŠČA
TRAVNIKI
OPAZOVANJE PTIC

Po predhodnem dogovoru lahko združite več vsebinskih sklopov. Vsi učenci dobijo delovne liste in pripomočke, ki jih potrebujejo pri delu. Preden se podate v naravo, ne pozabite na ustrezno obutev in obleko ter zaščito pred klopi in soncem.

3 šolske ure     3,00 EUR/učenca       
5 šolskih ur   4,00 EUR/učenca 

Več informacij za naravoslovne dneve: Kristjan Malačič

E kristjan.malacic@goricko.info, T 041 670 956