Turistična kmetija Ferencovi

Krašči 23, 9261 Cankova
T +386 (0)2 540 11 17
M +386 (0)41 330 982; +386 (0)31 302 531
E ferencovi.jezero@siol.net
W http://www.ferencovi.si

Kmetija ima 3/2 posteljne sobe (Tikev, Mak, Štrk), 2/3 + 1 posteljni sobi (Sunčavnica in Ajdina), ki so zelo primerne za skupine otrok ali družine z več otroki in 1/3 posteljno sobo (Žito).
Sobe imajo kopalnico, klimo oz. ogrevanje in televizijo. Nudijo tudi brezplačno internetno povezavo.

Kmetija stoji na odličnem mestu sredi lastnega 6-hektarskega kompleksa (s sadovnjakom, travniki, njivami, gozdom ...) in ima otroško igrišče, zelenice za igre z žogo in dvojno teniško igrišče. Oddaljenost 200 m od glavne ceste in prvih sosedov gostom zagotavlja mirno in varno bivanje.

Z doma pridelano in pripravljeno hrano in pijačo ter delno iz okolice vas Ferencovi razvajajo, če si privoščite krajši ali daljši oddih pri njih. Poudarek je predvsem na prekmurski kulinariki. Seveda pa imajo konec tedna odprta vrata tudi za izletniške goste, po vnaprejšnjem naročilu pa vas sprejmejo tudi druge dni v tednu in vam pripravijo toplo malico ali kosilo, ob katerem vam postrežejo z domačim aperitivom in vinom iz lastnega vinograda ter doma pripravljenimi sokovi.

Ljubiteljem preteklih časov je na ogled kmečki muzej na prostem s starimi stroji in orodji, ki je delno prekrit s slamnato streho. V objektu so vgrajeni elementi nekdanje tradicionalne prekmurske gradnje oz. arhitekture.