Mednarodni natečaj v ustvarjanju 2022/23

Rezultati 2023

Spoštovani mladi ustvarjalci in mentorji. Zaključen je mednarodni natečaj v ustvarjanju. Z velikim veseljem in ponosom vas obveščamo, da je na naš naslov prispelo več kot 300 izdelkov. Ocenjenih je bilo 318 izdelkov. 

Izziv, ki smo ga letos zastavili učencem, je bil zahteven, vendar so ga uspešno premagali. Prejeli smo izjemne izdelke, ki odražajo veliko vloženega truda, natančnosti in vztrajnosti. Vsi učenci in mentorji si zaslužijo pohvalo. 

Učenci so letos vezli motiv jabolka. Dela so se lotili na različne načine. Vsi pa so uspeli motiv jabolka s tehniko vezenja prenesti na platno ali papir in ustvariti lep izdelek. Za svoj trud bodo vsi prejeli pohvale in manjše nagrade. Avtorji najbolje ocenjenih izdelkov bodo prejeli priznanja in nagrade Javnega zavoda Krajinski park Goričko. 

Ocenjevanje je opravila tričlanska žirija v sestavi: Tatjana Vuković, prof. um. zgod. (KP Goričko), Eveline Schlager (NP Raab) in Eszter Őr-Hoffmann (NP Őrség). Vsem ocenjevalkam se zahvaljujemo za opravljeno delo, ki ni bilo lahko. Ocenjevalke so v vsaki kategoriji iz posameznega parka razdelile 50 točk. 

Rezultate najdete v pripetem dokumentu tukaj

Vse izdelke smo zbrali še v skupnem dokumentu, ki ga najdete tukaj

Vsem čestitamo za odlično opravljeno delo in vas k sodelovanju vabimo spet naslednje šolsko leto. 

----------------------------------------

 

V Javnem zvodu Karjinski park Goričko v okviru sodelovanja uprav zavarovanih območij KP Goričko, NP Raab in NP Őrség razpisujemo mednarodni natečaj v ustvarjanju. Namenjen je krepitvi sodelovanja osnovnih šol na območju trideželnega parka in ozaveščanju o pomenu ohranjanja narave in kulturne dediščine v zavarovanem območju narave. Izbrana tema prispeva k ozaveščanju o pomenu travniških visokodebelnih sadovnjakov in ohranjanju vezenja kot rokodelske veščine.  

V tem šolskem letu vabimo učence in mentorje k vezenju likovnega motiva jabolko.

Vezenje spada med ročna dela. Z vezenjem okrašujemo oblačila in druge materiale. Za vezenje potrebujemo šivanko, nit in material, na katerem z različnimi vbodi nastaja vezenina. Vezemo lahko na vse vrste blaga. Ob izbiri blaga (debelino, gostoto vezave, barvo, potisk) upoštevamo tudi debelino in barvo niti ter gostoto in tip vboda. Blago in vezenina se morata dopolnjevati, da nastane estetski izdelek. 

 
  B. B. Pislak

Jabolko
V travniškem sadovnjaku najpogosteje rastejo jablane. Na različnih sortah jablan dozorevajo jabolka različnih velikosti, barv, oblik in okusov. Za ljudi in živali so pomemben vir energije in hranljivih snovi. Uživamo jih surova ali predelana na različne načine. Kot motiv, simbol, poimenovanje ali sestavina se jabolko pojavlja na različnih področjih človekovega delovanja.

Sodelujete lahko v treh kategorijah:  

A 1.–3. razred: vezenje likovnega motiva jabolko na papir ali blago z uporabo vsaj 2 različnih vbodov

B 4.–6. razred: vezenje likovnega motiva jabolko na blago z uporabo vsaj 4 različnih vbodov

C 7.–9. razred: vezenje likonega motiva jabolko na blago z uporabo vsaj 6 različnih vbodov 

Brezplačna delavnica vezenja za mentorje

Mentorji se lahko prijavite na brezplačno delavnico vezenja, ki jo bo izvedla Danica Babič in bo
4. marca ob 9.00 na gradu Grad. !Delavnica je zaradi premalega interesa odpovedana.!

Podrobna navodila in kriterije za ocenjevanje izdelkov najdete v priponki tukaj.  

Prijavnice oddate do 24. februarja.

Izdelke odate do 14. aprila. 

Za veš informacij nas pokličite na 02 551 88 65 ali nam pišite na natasa.morsic@goricko.info.