Biodiverziteta Slovenije pri EXPANU

Življenjski pestrosti oziroma biotski raznovrstnosti življenja pravimo biodiverziteta in vse večkrat tudi raznoživost. Slovenija namreč sodi med območja z nadpovprečno biotsko raznovrstnostjo. Poznamo okoli 25.000 vrst živih bitij, verjetno pa na našem ozemlju živi vsaj še enkrat toliko doslej nepoznanih vrst.

Razstava velikih fotografij o Biodiverziteti Slovenije je na ogled ob stavbi paviljona EXPANO ob Soboškem jezeru, ki se nahaja ob izvozu z avtoceste A5 (koridor Ljubljana–Budimpešta), le streljaj od Murske Sobote.

Obiskovalce vabimo k ogledu fotografij zanimivih živalskih in rastlinskih vrst, ki pričajo o bogati pestrosti pokrajin Slovenije. Na 40 fotografijah je predstavljen le delček našega čudovitega bogastva narave, saj na eni sami razstavi, naj je še tako obsežna, ni mogoče predstaviti vseh rastlin, vseh ptic ali vseh hroščev, kaj šele celotno biodiverziteto Slovenije.

Razstavo je v sklopu projekta LIFE NATURAVIVA, biodiverziteta - umetnost življenja, pripravil Nacionalni inštitut za biologijo

Dogodkom in novicam v Krajinskem parku Goričko lahko sledite na povezvi: Biodiverziteta Slovenije