Dnevi evropske kulturne dediščine na gradu Grad

V sodelovanju z Zavodom za varstvo kulturne dediščine Slovenije, Javni zavod Krajinski park Goričko vabi na Dan odprtih vrat ob 31. Dnevih evropske kulturne dediščine in 9. Tednu kulturne dediščine

v nedeljo, 26. septembra 2021 med 10.00-18.00 in na vodene oglede ob 11.00 in 14.00 uri.

Največje grajsko poslopje v Sloveniji stoji na strmem griču iz bazaltnega tufa nad naseljem Grad. Prvine vseh obdobij, od gotike in romanike ter vse do baroka, so spretno vključene v grajski kompleks in odslikavajo veličino njegovih lastnikov. Grad, obdan z mogočnimi drevesi, že več kot 800 let kljubuje času. Obnovljeni prostori so namenjeni predstavitvi narave in kulturne krajine ter zgodovinske in etnološke dediščine Goričkega.

Vstop je na ta dan prost, ob obisku pa velja pogoj PCT. (preboleli, cepljeni, testirani).
Informacije in prijave: vodniki@goricko.info, Središče za obiskovalce, 02 551 88 70.

Dnevi evropske kulturne dediščine v letu 2021 potekajo pod sloganom DOBER TEK! 
Jernej Hudolin
, generalni direktor Zavoda za varstvo kulturne dediščine Slovenije, je v uvodu v programski knjižici zapisal: "S temo Dober tek! se 31. Dnevi evropske kulturne dediščine in 9. Teden kulturne dediščine pridružujejo aktivnostim ob imenovanju Slovenije za nosilko naziva evropska gastronomska regija 2021. Velik nabor sodelujočih deležnikov, od muzejev, galerij, arhivov, knjižnic in nevladnih organizacij do vrtcev in šol, se je raznoliko, ustvarjalno in sveže lotil obravnave z gastronomijo povezane nepremične, premične in nesnovne dediščine, kar se odraža v pestrih dogodkih, zbranih v programski knjižici."

Na gradu Grad bodo goričke kmetije in ponudniki na stojnicah ponujali svoje domače produkte in okusne kulinarične dobrote. (Kmetija Zavec, Vlado Vlaj, Irena Podpečan, Stanko Zorjan, Medičarstvo Jožica Celec)

Dogodki v Pomurski regiji so objavljeni od 116. do 121. strani.

Otvoritvena slovesnost DEKD 2021 bo v petek, 24. septembra ob 11.00 uri v spletnem okolju Zoom. Prijave sprejemajo na povezavi.

Vabljeni v našo družbo! 

    top