Pestro dogajanje v avgustu

 M. Podletnik, JZ KPG 

Na gradu Grad vas v mesecu avgustu čaka pestro dogajanje.

... POD ZVEZDAMI


 T. Koltai

Ljubitelji narave in potovanj boste lahko v četrtek, 5. avgusta ob 20.30 na grajskem dvorišču prisluhnili potopisnemu predavanju Tomaža Koltaia - NEPAL, HIMALAJA, EVEREST - treking pod streho sveta. Več. 

V petek, 6. avgusta ob 20.30 bo na grajskem dvorišču na velikem platnu na ogled dokumentarni film ŽEJNI SVET (La soif du monde). Še en odličen dokumentarec svetovno znanega odličnega režiserja in fotografa Yanna Arthus-Bertranda nas bo v 90-tih minutah popeljal po svetu in nam razkril skrivnostni svet celinskih voda.

 

Za najmlajše v petek, 20. avgusta ob 20.00 pripravljamo projekcijo animiranega družinskega filma DROBIŽKI (Minuscule - La vallée des fourmis perdues). Fantastična pustolovščina epskih razsežnosti nas bo popeljala v neznani svet žuželk.

 

Za prireditve velja obveznost PCT. 

  

... ZA OČI IN DUŠO


 M. Podletnik

Zunanja razstava BIODIVERZITETA SLOVENIJE. Na 40-tih velikoformatnih panojih je v grajskem parku na ogled le delček biodiverzitete Slovenije. Več.

Razstava fotografij MAGIČNA NARAVA 2019. Razstava najboljših fotografij naravoslovnih fotografov v letu 2019. Več.

Razstava HEDONIZEM 2020-2021. Umetniška razstava, ki odstira skrivnosti užitkov. Več.

 

... ZA LJUBITELJE ZGODOVINE

Ob 30. obletnici osamosvojitvene vojne za Slovenijo bo med 2. in 19. avgustom na gradu na ogled razstava VOJNA ZA SAMOSTOJNO SLOVENIJO 1991. Razstavo je pripravila Zveza policijskih veteranskih društev Sever.

Za obiskovalce je grad v avgustu odprt od ponedeljka do nedelje med 10.00 in 18.00. Od torka do sobote na voljo brezplačna vodenja ob 11.00 in 14.00. Najmlajši obiskovalci pa lahko grad raziščejo tudi malce drugače.