Bralcem prijaznejša spletna stran

Spletna stran Javnega zavoda Krajinski park Goričko s projektno podstranjo projekta Gorička krajina je eden od načinov obveščanja prebivalcev parka in širše javnosti o naravoslovnih vsebinah, naravovarstvenih aktivnostih in dogodkih, ki so namenjeni ozaveščanju o pomenu varstva narave in kulturne krajine. Vsebine obsegajo od poljudnih prispevkov o zanimivostih v parku do strokovnih besedil v obliki člankov ter obsežnejših poročil. Z namenom doseganja čim večjega kroga bralcev je bila v okviru projekta Gorička krajina izvedena nadgradnja obstoječe spletne strani. Stran je bila nadgrajena z možnostjo prilagajanja pogleda za slabovidne v petih kontrastnih oblikah, dodana je bila možnost prikazovanja/zakrivanja zahtevnejših vsebin v obliki Preberi več ter omogočeno vstavljanje video in avdio vsebin.

Prilagoditev za slabovidne

Spletna stran Javnega zavoda Krajinski park Goričko s projektno podstranjo omogoča slabovidnim bralcem spremljanje vsebin na prijaznejši način. Uporabniki te prilagoditve lahko izbirajo med petimi možnostmi prikazovanja vsebin – v petih kontrastnih kombinacijah. Dostopne so s klikom na ikono v obliki očesa v desnem zgornjem kotu naslovne strani.


Izbira barvnih kontrastov ob kliku na ikono 

Prijaznejše branje daljših vsebin

Z možnostjo zakrivanja besedila v posameznem prispevku je bralcem omogočena izbira branja krajšega ali daljšega zapisa vsebin. V rubrikah Preberi več na zahtevnejše bralce čakajo dodatne razlage in strokovni zapisi.

Ob kliku na možnost Preberi več bralec odkrije še več informacij, ki se navezujejo na objavljeno vsebino. Ker svoje delo na področju varstva narave in kulturne krajine opravljamo z veliko vnemo in želimo vse podatke deliti tudi z bralci spletne strani, so prispevki včasih preveč podrobni oz. obsežni. Z možnostjo zakrivanja dela besedila so prispevki tako dolgi, kot želite vi.