Parkoslovje v šolskem letu 2020/21

Raziskovanje naravnih parkov v šolskem letu 2020/21 je zaključeno

V Krajinskem parku Goričko so raziskovanje naravnih parkov Slovenije v šolskem letu 2020/21 uspešno zaključile 4 ekipe učencev. S pomočjo mentoric so tri sklope nalog uspešno rešili učenci iz OŠ Cankova, OŠ Kuzma (2 ekipi) in OŠ Kobilje. Poleg reševanja nalog so ekipe iz OŠ Cankova in OŠ Kuzma izdelale še makete mlak. 

Učencem in mentoricam izrekamo pohvalo za pokazano znanje in vztrajnost. 


Maketa mlake, ki jo je izdelala ekipa Radovedneži iz OŠ Kuzma


Maketa mlake, ki jo je izdelala ekipa Radovednice iz OŠ Kuzma


Maketa mlake, ki jo je izdelala ekipa Gobani iz OŠ Cankova

--------------------------------------------

Tudi v šolskem letu 2020/21 naravni parki Slovenije za učence osnovnih šol pripravljamo zanimivo in poučno spoznavanje petnajstih slovenskih zavarovanih območij narave. Dejavnost je namenjena učencem od 5. do 7. razreda, mentorji pa lahko po lastni presoji ponudijo aktivnost tudi mlajšim ali starejšim šolarjem.

Aktivnost bo potekala od novembra do aprila na spletni strani www.naravniparkislovenije.si v rubriki šolarji.
Letošnje naloge bodo tematsko obarvane, saj bomo skoznje spoznavali čudoviti svet dvoživk. Njihov svet bodo učenci odkrivali ob reševanju zabavnih nalog na temo življenja, pomena in ogroženosti dvoživk ter spoznali, s kakšnimi ukrepi lahko sami prispevajo k izboljšanju stanja dvoživk.

PRIJAVA
K sodelovanju se lahko prijavijo učenci v ekipah (3-5 učencev) z mentorjem. Za sodelovanje potrebujete računalnik in dostop do interneta. Mentorji se prijavite koordinatorju aktivnosti v vam najbližjem naravnem parku, ki ga najdete med kontakti v tabeli v  Vabilu k sodelovanju
V elektronsko sporočilo zapišete ime in naslov šole, ime in priimek mentorja ter elektronski naslov. Po prijavi boste mentorji prejeli geslo za vstopanje v rubriko šolarji na spletni strani, kjer boste prijavili ekipe. En mentor lahko prijavi več ekip. Ekipam boste dodelili uporabniško ime in geslo, s katerima bodo prevzemale naloge in oddajale odgovore. Zbrane informacije o sodelujočih učencih bodo uporabljene izključno za izvedbo aktivnosti in bodo dostopne le administratorjem.

Mentorji iz Krajinskega parka Goričko, pišite na naslov natasa.morsic@goricko.info

IZVEDBA
Pripravili bomo 3 sklope zabavnih nalog, v katerih bodo glavna tema dvoživke 15 naravnih parkov Slovenije. Sklopi bodo objavljeni na spletni strani www.naravniparkislovenije.si in dostopni prijavljenim ekipam.
Naloge bodo objavljene v pdf obliki in jih bo mogoče prenesti na računalnik ali natisniti. Rešitve posameznih sklopov bodo ekipe (s pomočjo mentorjev) vpisovale na spletni strani. Sklopi nalog bodo objavljeni predvidoma po naslednjem urniku:
1. sklop: 23. november 2020
2. sklop: 4. januar 2021
3. sklop: 1. februar 2021

Iz vseh rešitev 3 sklopov nalog bodo ekipe na koncu sestavile geslo, ki jim bo prineslo nagrade.

Vabljeni k sodelovanju.