Grajski kino pod zvezdami

Poletni večeri so pravšnji za ogled filmov iz narave na prostem, ki gledalcu s sliko ponesejo misli v druge kraje. Takšen je bil predvajan film z naslovom Medvedi na Kamčatki, ki je po videnem res poseben življenjski prostor na našem planetu.

Časom ustrezno se je zbralo manj kot trideset obiskovalcev, ki so se seznanili z največjim in edinim, verjetno zadnjim življenjskim rajem rjavega medveda na Zemlji. Ljudje na Kamčatki zanekrat še uspešno varujejo življenjski prostor rjavih medvedov, ki še živijo brezskrbni ritem od jutra do večera od pomladi do jeseni in polovico leta prespijo. Vendar pohlep človeka po naravnih dobrinah grozi tudi tej zanimivi vrsti, ki je v plišasti obliki med prvimi igračami naših otrok. Le kdo se ni ni rad stiskal k svojemu medvedku? 

Film, ki je bil predvajan pod zvezdnim nebom, na grajskem dvorišču gradu v Krajinskem parku Goričko, v petek 10. julija 2020, je omogočil projekt LIFE NATURAVIVA in Triglavski narodni park. Namen je ozavestiti nas, ljudi, ki smo ključna vrsta pri upravljanju planeta. Vabimo vas, da spremljate aktivnosti vseh projektnih partnerjev, se jih udeležite in spremenite svoj življenjski slog naravi in sebi prijazno.

 

    top