Parkoslovje v šolskem letu 2018/19

Vodni krog parkov

Vabilo k sodelovanju

V šolskem letu 2018/19 v naravnih parkih Slovenije za učence osnovnih šol pripravljamo zanimivo in poučno spoznavanje štirinajstih zavarovanih območij narave. Dejavnost je namenjena učencem 5. in 6. razredov, mentorji pa lahko po lastni presoji ponudijo aktivnost tudi mlajšim ali starejšim šolarjem. Aktivnost potekala od oktobra 2018 do aprila 2019 na spletni strani www.naravniparkislovenije.si v rubriki šolarji. 

Letošnje naloge bodo tematsko obarvane, saj bomo skoznje spoznavali vodni krog parkov.
 
PRIJAVA
K sodelovanju se lahko prijavijo učenci v ekipah (3-5 učencev) z mentorjem. Za sodelovanje potrebujete računalnik in dostop do interneta. Mentorji se prijavite koordinatorju aktivnosti v naravnem parku na naslov natasa.morsic@goricko.info. V elektronsko sporočilo zapišete:
ime in naslov šole, ime in priimek mentorja ter elektronski naslov.
Prijavite se lahko do 14. oktobra.
Po prijavi boste mentorji prejeli geslo za vstopanje v rubriko šolarji na spletni strani, kjer boste prijavili ekipe. En mentor lahko prijavi več ekip. Ekipam boste dodelili uporabniško ime in geslo, s katerima bodo prevzemale naloge in oddajale odgovore. Zbrane informacije o sodelujočih učencih bodo uporabljene izključno za izvedbo aktivnosti in bodo dostopne le administratorjem.
 
Potovanje je zaključeno

Parkoslovje je bilo v šolskem letu 2018 19 tematsko obarvano. Naloge so sledile temi Vodni krog parkov. V šolskem letu 2018/19 je v aktivnostih sodelovalo 46 šol z več kot 600 prijavljenimi učenci iz cele Slovenije. Preko spletnega kviza so od oktobra 2018 do aprila 2019 reševali naloge in raziskovali 14 naravnih parkov, njihove naravne in kulturne značilnosti povezane z vodo.

Zadnji sklop nalog je vseboval dodatno nalogo. V parkih smo pripravili obrise živalskih vrst. Naloga učencev je bila, da obrise dopolnijo z materiali, ki jih najdejo v gospodinjstvu. 
Nastali so izjemni izdelki, ki so na ogled v središču za obiskovalce Naravnega rezervata Škocjanski zatok. V Krajinskem parku Goričko so izdelke pripravili učenci OŠ Cankova. Če se odpravljate na obalo, vas vabimo, da raziščete NR Škocjanski zatok in si ogledate razstavo učencev iz cele Slovenije.