Kviz o naravi in človeku 2019 20

Rezultati 7. Kviza o naravi in človeku 

Zaključen je 7. Kviz o naravi in človeku. Še posebej smo ponosni na dosežke v tem šolskem letu, ki je bilo polno izzivov in dodatnih zadolžitev za mentorje in učence. Kljub oteženemu delu se je večina ekip odlično odrezala in zbrala visoko število točk.

Obveščamo vas, da je v Kvizu o naravi in človeku na območju Trideželnega parka Goričko-Raab-Őrség v šolskem letu 2019/20 tekmovalo 16 ekip iz 7 osnovnih šol iz Pomurja. Sodelovale so OŠ Cankova, OŠ Gornji Petrovci, OŠ Grad, OŠ Kuzma, OŠ Puconci, OŠ Šalovci in OŠ I Murska Sobota.
Učencem je pomagalo 9 mentorjev, ki so omogočili, da smo v Javnem zavodu Krajinski park Goričko lahko izvedli 7. Kviz o naravi in človeku na območju Trideželnega parka Goričko-Raab-Őrség.

Izvedbo kviza smo zaradi nastalih okoliščin spremenili. Finalnega dela nismo mogli pripraviti. Odločili smo se, da najboljše ekipe določimo na podlagi oddanih odgovorov treh spletnih sklopov vprašanj. Od 16 ekip je vse tri sklope odgovorov oddalo 12 ekip.

Največ točk je zbrala ekipa ZLATE ŠTORKLJE (Julija, Živa, Ela, Aneja) z mentorico Melito Ficko Sapač iz OŠ Puconci.
Sledili sta ekipi MLADE RAZISKOVALKE (Lana, Eva, Lana, Živa) z mentorico Tatjano Car iz OŠ I Murska Sobota in
EKO LISICE (Staša Ana, Anja, Larisa, Ajda) z metorico Melito Ficko Sapačiz OŠ Puconci

Čestitamo ekipam za dosežen rezultat. 

Prve tri ekipe bodo prejele priznanja za doseženo 1., 2. in 3. mesto. Ostale ekipe bodo prejele pohvale za sodelovanje. Mentorjem bo izdano potrdilo o mentorstvu. Vsi sodelujoči bodo prejeli priročne nagrade.

Vsem se zahvaljujemo za sodelovanje. K raziskovanju Krajinskega parka Goričko vabimo spet v naslednjem šolskem letu. 

________________________________________ 

Obvestilo o spremembi datumov za oddajo 2. in 3. sklopa vprašanj in poteka kviza

10. 4. 2020 

Spoštovani mentorji in učenci. Letošnjega Kviza o naravi in človeku ne bomo mogli izpeljati na način, kot smo ga načrtovali. Izvedli bomo le spletni del tekmovanja in vse, ki boste oddali vse tri sklope odgovorov, bomo nagradili s praktičnimi nagradami. Najboljše čaka presenečenje.

Spremenjen potek Kviza o naravi in človeku v šolskem letu 2019/20

16. april - objava tretjega sklopa vprašanj - objavljeno v priponki na dnu strani

29. maj - rok za oddajo odgovorov 2. in 3. sklopa 

10. junij - objava rezultatov

Priznanja in nagrade bomo dostavili na šole, v kolikor bo to mogoče. V nasprotnem primeru bomo poskrbeli, da bodo nagrade počakale na šolah do novega šolskega leta. Devetošolci jih bodo prejeli po pošti. 

Za podrobnejše informacije nas pokličite ali nam pišite. 

Pripravljavci kviza vam želimo uspešno raziskovanje. 

________________________________________

V Javnem zavodu Krajinski park Goričko v šolskem letu 2019/20 razpisujemo

7. KVIZ O NARAVI IN ČLOVEKU

Osnovnošolce pomurskih osnovnih šol vabimo k spoznavanju narave in krajine v obliki tekmovanja v znanju: 7. Kviza o naravi in človeku. 

Sodelujejo lahko učenci višjih razredov. Glede na zahtevnost vprašanj priporočamo vključevanje učencev iz 7., 8. in 9. razreda OŠ. Skupina/ekipa je sestavljena iz največ 4 učencev in 1 mentorja. Ena oseba je lahko mentor največ dveh (2) ekip.

Kviz bo potekal od novembra 2019 do maja 2020 v dveh delih – spletnem delu (3 sklopi vprašanj) in finalnem delu na gradu Grad. V finalni del se uvrsti ekipa, ki je na posamezni šoli zbrala največ točk, vendar vsaj 60 točk od možnih 90 točk, v celotnem spletnem delu tekmovanja. V kolikor je na šoli prijavljenih več ekip se v finalni del uvrsti naslednje število ekip: 1-3 prijavljene ekipe (1 ekipa v finalu), 4-6 prijavljenih ekip (2 ekipi v finalu), 7-9 prijavljenih ekip (3 ekipe v finalu)

Prijavnice je potrebno najkasneje do 7. novembra 2019 poslati koordinatorki kviza Nataši Moršič na naslov: natasa.morsic@goricko.info ali po pošti na Javni zavod Krajinski park Goričko, Grad 191, 9264 Grad s pripisom Kviz 2018/19. Za več informacij nam pišite ali nas pokličite na 02 551 88 65. Navodila za sodelovanje prilagamo v nadaljevanju.

Tema letošnjega kviza: Visokodebelni sadovnjak

Vprašanja bodo objavljena po naslednjem časovnem načrtu:

1. sklop:   21. november 2019 – objava vprašanj
                 17. januar 2020 – rok za oddajo odgovorov in objava pravilnih odgovorov                 

2. sklop:  21. januar 2020 – objava vprašanj
                20. marec 2020 – rok za oddajo odgovorov in objava pravilnih odgovorov       

                rok za oddajo 2. sklopa prestavljamo na 10. april 2020 

3. sklop:  23. marec 2020 - objava vprašanj
                24. april 2020  – rok za oddajo odgovorov

11. maj 2020 – objava finalistov

21.5. 2020: Finalni del tekmovanja na gradu Grad

Izvedba nagradne ekskurzije: začetek junija 2020.