Gostilna Marič

MGM Kontor in gostilna MaričMarjan Marič s.p.Sebeborci 46a, 9221 Martjanci T:+386 (0)2 538 14 90Fax +386 (0)2 538 14 91M: +386 (0)41 547 037E: info@gostilna-maric.siW: http://www.gostilna-maric.si/ Gostilna Marič v Sebeborcih je na južnem robu Krajinskega parka Goričko. Slovi po dobri postrežbi in ponudbi hišnih specialitet tradicionalnih jedi ter drugi raznovrstni kulinarični ponudbi, ki zadovolji najbolj zahtevne goste. Ljubiteljem dobre kapljice so na voljo kakovostna vina iz goričkih vinogradov. Gostom je na voljo več prostorov v hiši in na terasi, ob kateri je urejen prostor za igro otrok. Sprejmejo lahko do 120 oseb v notranjih prostorih in do 40 oseb na zunanji terasi.   

Gostilna in pizzerija Raj

RAJSAR FERENCEK Lidija s.p.Grad 181, 9264 GradT: ++386(0)2 553 11 48M: ++386 (0)41 705 078 W:http://gostilna-raj.si/ Gostilna Rajsar je družinska gostilna s tradicijo od leta 1965 odkar se trudijo zadovoljiti okuse in zahteve gostov. Tretjo generacijo vodi hčerka Lidija z družino, pred njo sta lokal vodila dedek Alojz in oče Herman, ki je izdelovalec zelo znanih prekmurskih remenk. Gostilna se nahaja v središču vasi Grad, kjer se na strmem griču iz bazaltnega tufa bohoti najrazsežnejši grad na Slovenskem. V neposredni bližini pa je tudi cerkev Marije Vnebovzete z Marijinim kipom iz leta 1510, katere notranjost je preurejena po zamislih Jožeta Plečnika ter doživljajski park Vulkanija, ta predstavlja sile iz zemeljskih globin in geološke procese na površju ali blizu njega in privablja številne obiskovalce.  Ponudba: Malice, kosila, jedi po naročilu, pizze in hamburgerje. Hišne specialitete, ki pripravimo za najavljene skupine bograč, domače koline z bujto repo, prekmurska gibanica, posolanka, retaši. Sprejemajo naročila za različna praznovanja, obletnice, abrahame ter avtobusne skupine. Dodatna ponudba: parkirišče, vhod za invalide, prostor za zaključene družbe, prostor za piknike, catering, izdelovanje prekmurskih remenk – pisanic.Na parkirišču ob objektu dovolijo prenočevanje avtodomom po predhodni najavi.Gostilni pizzerii Raj se v letu 2018 podeli pravica do uporabe kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko za opravljanje naslednjih gostinskih storitev: izbor toplih in hladnih jedi, meniji za avtobusne skupine, svečani meniji, domači gorički meni, priprava in postrežba jedi, catering, napitki in pijače vseh vrst, sladice in sladoled.

Gostilna Pri Lujzi

Emil Laslo s.p.Dobrovnik 273a, 9223 Dobrovnik T: 00386 (0)2 579 90 06M: 00386(0)41 773 350E: gostilna@prilujzi.siW: http://www.prilujzi.si/

Izletniška kmetija Kozelin

Anton GombocGerlinci 130 9261 Cankova T:++386(0)2 540 12 37M:++386 (0)41 563 838E: kozelinovi@gmail.com F: https://www.facebook.com/kozelinovi/ Kmetija ponuja vino lastne pridelave, možnost poskušnje, hladne jedi: domači narezki, tlačenka z bučnim oljem, domače klobase, doma pečen kruh iz krušne peči, ocvirkove pogače, sirovi in jabolčni štruklji. Poleti strežejo tudi pri mizah pod brajdami. Po želji organizirajo piknike. V bližini je razgledni stolp s prelepim pogledom na bližnjo in daljno okolico (Boč, Donačka gora, Mariborsko Pohorje ...).

Vinotoč Urisk

Strehovske gorice 1109223 DobrovnikM: ++386(0)41 411 714E:urisk@amis.netW: www.urisk.eu Vabimo vas, da pridete do jugovzhodnega obrobja Krajinskega parka Goričko, v občino Dobrovnik, blizu Moravskih Toplic in Plečnikove cerkve v Bogojini.Kam? V kraj Strehovci, kjer vas usmeri kažipot na vinsko turistično cesto med Strehovske vinograde. 500 metrov od glavne ceste, desno po klancu navzgor ali kilometer nad Bukovniškim jezerom, mimo Vidovega izvira in energetskih točk najdete VINSKO KLET - VINOTOČ URISK.Nahaja se med vinogradi na čudoviti razgledni točki, visoko nad prekmursko ravnico, kjer vam postrežejo vina, ki jih skrbno negujejo v kleti: Šipon, Laški rizling, Beli pinot, Modri pinot in Traminec ter predikate.Ponujajo tudi degustacije. Na željo postrežejo z domačimi, za okolje značilnimi domačimi jedmi: od različnih narezkov do krajevno značilnih perecev, bogač, prekmursko gibanico.Vašo pozornost bo prav gotovo pritegnila ob vinotoču obnovljena več kot 200 let stara vinska klet - cimprača, opremljena kot nekoč. Z veseljem vam jo razkažemo ali v njej predstavijo delavnico z različnimi dopolnilnimi dejavnostmi na kmetiji, kot so: risanjem pirhov – remenic, izdelkov iz ličja, vezenje, rezljanje.Ponudba za skupine: organizacija vodenih ogledov znamenitosti občine Dobrovnik in okolice, enodnevni izleti po vinorodnem Prekmurju ali Madžarski. Predstavitveni film: https://youtu.be/XTpuvWjOg4k

Turistična kmetija Tremel

Branko Tremel Bokrači 28, 9201 Puconci T: ++386 (0)2 545 10 17E: info@kmetija-tremel.siW: www.kmetija-tremel.si

Vina Gjerkeš

Vina GjerkešFikšinci 49, 9262 Rogaševci T: ++386 (0)2 720 02 05, ++386 (0)2 558 86 20M: ++386(0)41 632 125E: info@vina-gjerkes.comW: www.vina-gjerkes.com Vrhunska vina za žlahtne trenutke z Goričkega ... je slogan s katerim Gjerkeševi vabijo v svojo klet v Fikšincih. Vinograd je na zahodnem Goričkem ob meji z Avstrijo in njeno deželo vulkanov jugovzhodne Štajerske.  Na južnih in jugovzhodnih legah uspevajo Laški in Renski Rizling, Chardonnay, Sivi Pinot in Rumeni Muškat. Iz njih po sistemu integrirane pridelave, pridelujejo suha, polsuha in polsladka vrhunska vina, ki jih odlikuje prijetna svežina in sortna značilnost. Vina stekleničijo v temne steklenice in jih zapirajo z vrhunskimi zamaški iz cele plute, tako da so dodatno zaščitena za večletno hrambo v domačem arhivu. Vina Gjerkeš so prejela številne nagrade.

Marof vinoteka

Panvita Marof d.o.o.Mačkovci 359202 Mačkovci T: +386 (0)2 55 61 810Fax +386 (0)2 55 61 831E: info@marof.euW: http://www.marof.eu/ Vinska klet “MAROF”, nemško “Meierhof”, je pravzaprav kmetijsko posestvo, ki sega nazaj v leto 1905, ko je madľarska družina Szápáry tu postavila neke vrste »lovsko hišo« skupaj z zgradbami za kmetovanje in vinsko kletjo. Visoka tehnologija si poda roke s tradicionalnim pridelovanjem vin, moderno okolje se zlije z naravo in ponudi nepozabno doživetje za vse čute. V pritličju se razprostira soba za degustacije s čudovitim odprtim pogledom na prostrane vinograde in okoliško naravo. V kleti se obiskovalcu razkrije povsem nov svet. Dovršeno oblikovana vinska klet z modernimi surovimi betonskimi zidovi, v kombinaciji z lesom in nerjavečim jeklom ustvarja pravo vzdušje za pridelovanje in hrambo vin višjega razreda. Najsodobnejša tehnološka oprema za kletarjenje v vsakem delu kleti govori o tem, da stoji za ustvarjanjem vin resna in dolgoročna vizija. V prvem nadstropju se z malega balkona lahko razgledate naokoli po vinogradih in bazenu, ugnezdenemu med padajoče griče. Z roko se lahko dotaknete ogromne krošnje stare lipe.

VINOvak

Ernest NovakVaneča 15c, 9201 Puconci M: 031703602E: ernest.novak@siol.net     katja.novak986@gmail.com    vinovak.novak@gmail.comV vinogradih na prvih obronkih GORIČKEGA v kraju Vaneča, Novakovi obdelujejo 11000 trt različnih sort. Sorte, ki jih donegujejo tudi v sortne polnitve so: laški rizling, renski rizling, šipon, rizvanec, chardonnay, sivi pinot, zeleni silvanec, sauvignon, traminec, rumeni muškat in modra frankinja. Vina iz teh sort prodajajo pod oznako kakovostno in vrhunsko. Kakovostna zvrst vina, poimenovano Goričanec, je idealno vino za »Eks PREKMURSKI ŠPRICER«. Po vinih posebnih kakovosti (pozna trgatev, izbor, jagodni izbor,  jagodni izbor, ledeno vino) so znani že od leta 1988. 12.decembra 1991 so izvedli prvo ledeno trgatev iz sorte chardonnay na svetu. Njihova vina so bila nagrajena na domačih in mednarodnih ocenjevanjih, večkrat so bila tudi uporabljena kot protokolarna darila za številne svetovne državnike. Vinska klet Novak  z vinogradniško tradicijo od leta 1975, se od leta 2005 predstavlja pod igrivim imenom ViNOvak. Za prihodnost pa že izvaja zgodbe zasnovane na sonaravnem vinogradništvu z omejeno uporabo kemičnih sredstev za varstvo rastlin. V podzemni vinski kleti za napovedane goste, organizirajo strokovni ogled kleti in po želji  razlago tehnologij oskrbe vinograda ter nege vina. Vina se da tudi kupiti. Predstavitve so lahko poleg slovenskega jezika še v še  v angleščini, nemščini, srbo-hrvaščini in češčini. Idealna lega kleti in vinogradov omogoča tudi razgled na območje treh sosednjih držav (Madžarsko, Avstrijo, Hrvaško), na Ljutomersko-ormoške in Radgonsko-kapelske gorice ter vse do Pohorja. Vrhunska in kakovostna vina različnih letnikov:BELA ZVRST Goričanec, suho MODRA FRANKINJA, suhoCHARDONNAY, polsuhoSAUVIGNON, suho, polsuho, polsladkoRUMENI MUŠKAT, polsuho, polsladkoZELENI SILVANEC, polsladkoRENSKI RIZLING, polsladkoTRAMINEC, polsuhoPo predhodnem dogovoru možen strokovni ogled kleti in nakup vin.

Vinogradništvo Šumak

Šumak Jože Vaneča 84a, 9201 Puconci M: 041 237 241E: joze.sumak@siol.net Vinogradništvo in vinarstvo Šumak prideluje in predeluje grozdje iz lastnega vinograda na površini 0,90ha. Sorte, ki jih pridelujejo: laški rizling, renski rizling, chardonnay, sauvignon, muškat otonel. Lastna trgatev in polnitev v vinski kleti Dolina 49. Kakovostna vina Šumak: zvrst Goričanec – steklenica 1lVrhunska in kakovostna vina (0,75l): Renski rizling, Chardonnay, Sauvignon, Muškat otonel  

Izletniška kmetija Zelko

Pečarovci 114/a9202 Mačkovci T: ++386(0)2 551 13 18    ++386(0)2 551 11 18E: info@kmetija-zelko.si Kmetijo Zelko boste našli v vasi na hribu, sredi vinogradov. Kmetija sedemčlanske družine je večvrstna. Tradicija Zelkovih sloni na lončarstvu, zadnje generacije pa so k temu dodale še vinogradništvo in turizem na kmetiji. Svoje raznovrstne prekmurske dobrote; domačo šunko, koline z bujto repo, prekajena rebra, pečenice z zeljem, gibanico, »genjenje retaše« in »meso s paca« s hrenom in kruhom pečenem v krušni peči, ponujajo kar na doma narejeni lončeni posodi.  Ob obisku vam tudi pokažejo kako iz kepe gline nastane skleda, vrč ali pütra. Za nameček vas povabijo v klet, v kateri stojita največja čutara in največja pütra, obe kandidatki za Guinesovo knjigo rekordov. Družbo jima delajo sodi polni z žlahtno kapljico iz Zelkovega vinograda, ki jo gospodar ponosno nataka v kozarce med pokušino.  Na parkirišču nad kmetijo po dogovoru dovolijo prenočevanje v avtodomih.

Vinarstvo Nemec

Vinogradništvo - vinarstvo Anton Nemec Nuskova 31 a 9262 Rogašovci T: ++386 (0)2 557 12 30M: ++386 (0)40 854 442 Antonu Nemcu se v letu 2012 podeli pravica do uporabe kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko za vsa žlahtna vina, pridelana na območju Goričkega.

Vinar Alojz Grah

Alojz GrahGerlinci 3 9261 Cankova T: ++386 (0)2 540 90 90M: ++386 (0)41 714 743

Vinar Bela Küzmič

Bela Küzmič Veščica 4/h9000 Murska Sobota Beli Küzmiču se pravica do uporabe kolektivne blagovne znamke Krajinski park Goričko v letu 2012 podeli za vsa žlahtna vina, pridelana na območju Goričkega. 

Vinar Alfred Šebjanič

Alfred Šebjanič T: ++386 (0)2 526 15 03M: ++386 (0)31 447 245

top

X

Preživeti z netopirji

6. 6., 10.00-17.00 Kančevci, dan odprtih vrat