Zaključen je 10. Kviz o naravi in človeku

Zaključen je 10. Kviz o naravi in človeku 

25. maja 2023 so se na gradu Grad zbrali finalisti 10. Kviza o naravi in človeku. V finalni del kviza so se uvrstile ekipe, ki so na posamezni šoli osvojile najvišje število točk. Na grad Grad so bile tako povabljene ekipe Petrovski upkaš iz OŠ Gornji Petrovci, Smrdokavra iz OŠ Puconci, Najhitrejši trije iz OŠ Kobilje, Mladi Goričanki in Goričanec iz OŠ Cankova in Štorklje iz OŠ Šalovci. 

Finalni del kviza je potekal na gradu Grad. Učenci se se v skupinah brez pomoči mentorja pomerili v petih zanimivih nalogah. Skupno so lahko zbrali 50 točk. 


Finalisti 10. Kviza o naravi in človeku

Rezultati na finalem delu tekmovanja 

1. mesto je osvojila ekipa Mladi Goričanki in Goričanec iz OŠ Cankova z mentorico Silvestro Gomboc. Učenci po prejeli priznanja za dosežen rezultat in nagrado Bowl Max Maximus Murska Sobota.

 

2. mesto je osvojila ekipa Petrovski upkaš iz OŠ Gornji Petrovci z mentorico Urško Marčič. Učenci so prejeli priznanja za dosežen rezultat in vstopnica za Pustolovski park Bukovniško jezero. 

3. mesto je osvojila ekipa Najhitrejši trije iz OŠ Kobilje z mentorico Janjo Vučkič. Učenci so prejeli priznanja za dosežen rezultat in vstopnice za ogled Doživljajskega parka Vulkanija. 

4. mesto je osvojila ekipa Štorklje iz OŠ Šalovci z mentorico Darjo Kuronja. Učenci so prejeli priznanja za dosežen rezultat in vstopnice za ogled Expana. 

5. mesto je  osvojila ekipa Smrdokavra iz OŠ Puconci z mentorico Melito Ficko Sapač. Učenci so prejeli priznanja za dosežen rezultat in vstopnice za ogled Expana.  

 

Posebna zahvala ob 10-letnici Kviza o naravi in človeku

V desetih letih je v Kvizu o naravi in človeku sodelovalo 564 učencev iz 14 pomurskih osnovnih šol. Pomagalo jim je 33 mentorjev. Vseh deset let sta kot mentorici sodelovali Silvestra Gomboc iz OŠ Cankova in Melita Ficko Sapač iz OŠ Puconci. Ob tej priložnosti smo se jima zahvalili v želji po naslednjih desetih letih aktivnega sodelovanja. Zahvala velja tudi drugim mentorjem, ki že vrsto let sodelujejo v kvizu. 

Mentoricama smo predali zahvali za OŠ Cankova in OŠ Puconci. 


Mentorici Silvestra Gomboc in Melita Ficko Sapač učencem do dobrih rezultatov pomagata že 10 let
Vsem učencem in mentorjem čestitamo za dosežen rezultat in vse k sodelovanju vabimo spet naslednje šolsko leto.