Ponovoletno srečanje na gradu v Krajinskem parku Goričko

  S. Dešnik
19. 1. 2023

Na gradu Grad smo na povabilo direktorice Stanislave Dešnik gostili župane goričkih občin, predstavnike ministrstev, partnerskih organizacij s področja varstva narave in turizma. Osrednji del srečanja je bila predstavitev opravljenega delav letu 2022 in napoved načrtovanih dejavnosti v letu 2023. Cilj srečanja je bila izmenjava informacij in pridobitev idej za sodelovanje v prihodnje.


Direktorica Stanislava Dešnik je predstavila dosežke zavoda v prejšnjem letu  G. Domanjko

Vabilu se je odzvalo šest županov, Ministrstvo RS za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, Zavod za varstvo narave, enota Maribor, Zavod za gozdove, enota M. Sobota, razvojni agenciji RC M. Sobota in Sinergija, Zavod za upravljanje kulturne dediščine občine Grad, Zavod za turizem, šport in kulturo Šalovci, TIC Moravske Toplice in mediji.

Predstavitvi dela JZ KP Goričko je sledila razprava z udeleženci o tem, kako nadaljevati naravi in ljudem prijazen razvoj na območju parka. Še živa in pestra narava je domačinom samoumevna in morda tudi spregledana, medtem ko je novim lastnikom, ki se priseljujejo iz drugih krajev Slovenije in tujine, Goričko odkritje za mir, zdravje, lepoto. Velikokrat je prepoznano kot kraj za razvoj podjetniške ideje za oblikovanje ponudbe pohodnikom, kolesarjem, počitnikovalcem, uživalcem lokalno pridelane hrane in pijače ali preprosto ljubiteljem podeželja z vsem, kar to ponuja.

V zavodu smo vse prisotne povabili k sodelovanju, ki bo sledilo v obliki delavnic in srečanj.

Hkrati pa vabimo vse prebivalce Goričkega, ki želite prispevati k sožitju človeka in narave v Krajinskem parku Goričko, da se nam pridružite v razmišljanju in ravnanju.