Dan evropske dediščine v Krajinskem parku Goričko

  in  S.Dešnik
3. 10. 2022
 
 
Slogan letošnjih dni evropske kulturne dediščine je (Vz)trajnostna dediščina. V Krajinskem parku Goričko smo kulturno dediščino povezali z naravo in njenimi bitji, za preživetje katerih je odgovoren človek z načinom obdelovanja in rabo kmetijskih zemljišč, ki so hkrati življenjski prostori rastlin in živali, s katerimi si ljudje delimo bivanje na našem planetu Zemlja.

Predstavitev dela v Javnem zavodu Krajinski park Goričko je bila izvedena v obliki vodenja po razstavi PreŽiveti z netopirji in opazovanjem netopirjev v živo preko kamer. Zbrali smo se v nedeljo, 2. oktobra 2022, ob 10.00, v nekdanji šoli, ki stoji ob cerkvi sv. Benedikta v Kančevcih 37.

Razstava PreŽiveti z netopirji   S. Dešnik
 
Ob 12.00 smo druženje nadaljevali s sprehodom po Poti po močvari na vhodu vasi Lončarovci in se nato ob 14.00 sprehodili po Poti metuljev med mokrotnimi travniki na naravni vrednoti državnega pomena v Motvarjevcih.
 

Pot metuljev v Motvarjevcih je zanimiva tudi jeseni   S. Dešnik
 
Vodnik je bil Tomaž Koltai. Preživeli smo čudovit dan v naravi, v prijetni družbi radovednih obiskovalcev in se razšli z obljubo, da se bomo še srečali in skupaj vztrajali pri ohranjanju dediščine, najsibo kulturne ali naravne.