Pohod Trideželnega parka Goričko-Raab-Őrség

V nedeljo, 15. maja, je v organizaciji Javnega zavoda Krajinski park Goričko ob slovensko madžarski meji v občini Šalovci potekal pohod Trideželnega parka Goričko-Raab-Őrség.
Ob graničarskem muzeju v Čepincih se nas je zbralo čez 30 pohodnikov, ki smo po pozdravnem nagovoru direktorice Javnega zavoda KP Goričko, Generalne konzulke RS v Monoštru in predstavnice Občine Šalovci zakorakali proti mejnemu prehodu v Čepincih. Pot smo nadaljevali skozi gozd po stari graničarski poti do mejnega kamna 115, ki označuje najsevernejšo točko Slovenije. Po krajšem postanku smo pot nadaljevali mimo karavle do Budincev, kjer je v okviru projekta Gorička krajina nastala nova označena Pot cvetočih travnikov. Po predstavitvi tematske poti smo pot nadaljevali proti naši začetni in hkrati končni točki, graničarskemu muzeju v Čepincih, kjer smo z ogledom muzeja Varuhi meje in manjšo pogostitvijo pohod zaključili.
Ob lepem vremenu smo v senci goričkih gozdov prehodili 9 km poti. V sodelovanju z Občino Šalovci smo izvedli pohod, ki ponuja številne pomnike na pretekle čase, ko so še v karavlah prebivali graničarji, ki so hodili po graničarskih poteh, danes pa le-te privabljajo na nekoč strogo varovano obmejno območje številne pohodnike od blizu in daleč.