Udeleženci tabora Evangeličanske cerkve so spoznavali biodiverziteto Krajinskega parka Goričko

  T. Koltai, JZ KPG

Evangeličanska cerkvena občina Domanjševci, ki jo vodi duhovnik Mitja Andrejek, je letos ponovno organizirala otroški tabor Evangeličanske cerkve, ki se ga je udeležilo več kot 70 otrok različne starosti iz celotnega Pomurja. Kot vsako leto, je tudi letos tabor potekal pod izbrano temo. Tema letošnjega tabora je bila "prva pomoč". 

Povabilo k sodelovanju na taboru smo dobili tudi na Javnem zavodu Krajinski park Goričko. V sklopu projekta LIFE NATURAVIVA, v katerem ozaveščamo splošno javnost o bogati biodiverziteti Krajinskega parka Goričko in o pomenu njenega ohranjanja, smo na Poti po močvari v Lončarovcih izvedli delavnico, na kateri smo predstavili različne živalske vrste in načine kako lahko vsak neposredno in posredno pomaga živalim. Mladi udeleženci tabora so tako spoznali netopirje, ptice kulturne krajine, dvoživke, kačje pastirje, metulje, hrošče, divje opraševalce in druge živali. Skupaj z otroki smo spoznali pomembno dejstvo, da je ključnega pomena za pomoč živalim ohranjanje njihovega življenjskega prostora. Prav tako pomembna ugotovitev pa je bila, da živali pomembno pomagajo ljudem, saj brez njih ne bi mogli živeti.


 M. Andrejek

Otroci so z veseljem spoznavali in opazovali živalske vrste in se aktivno vključevali v pogovor o pomembnosti varovanja narave. Za zaključek so se udeleženci tabora razdelili v tri skupine in se podali raziskovat rastline in živali, ki živijo v mokrišču ob dvignjeni leseni poti. 


 M. Andrejek