NAJ fotografija Goričko 2019

V petek, 20. septembra 2019 je bil ob 16:00 zaključen 11. Fotografski natečaj za NAJ fotografijo Krajinskega parka Goričko, ki ga je razpisal Javni zavod Krajinski park Goričko letošnjo pomlad.

Tema letošnjega natečaja za učence je bila: POIŠČI SRCE V GORIČKI NARAVI, ki jo je predlagalo Zdravilišče Radenci, tri srca, kar je vsebinsko primerno tudi v jubilejnem letu praznovanja 100 letnice pridružitve s sloganom Prekmurje v srcu.

Odrasli so se v natečaju ukvarjali z makrofotografijo, njihova tema je bila: NARAVA GORIČKEGA IZ MAKRO PERSPEKTIVE; tema se navezuje makro fotografijo narave.

Letošnja strokovna žirija v sestavi Tomo Jeseničnik, Tomaž Koltai in Zoran Norčič je prispele fotografije ocenila in določila zmagovalne.

V kategoriji sodelujočih učencev je bila zmagovalna fotografija Krompirček sreče, avtorja An Šnepfa, učenca OŠ Gornji Petrovci.

Na temo makrofotografije je komisija kot zmagovalno fotografijo izbrala Velike očke, Dejana Rocnerja iz Lončarovcev.

Vse fotografije so razstavljene v grajski galeriji v prvem nadstropju palacija gradu, kjer bodo na ogled do 28. februarja 2020 po urniku, ko je grad odprt za obiskovalce.

Vabljeni k občudovanju NAJ Goričkih fotografija 2019 v srčkastih, srčnih in perspektivah od blizu.

(fotodokumetacija dogodka: Zoran Norčič)