Vinotoč Urisk

Strehovske gorice 110, 9223 Dobrovnik

M +386 (0)41 411 714
urisk@amis.net
W www.urisk.eu

Vabijo vas, da pridete do jugovzhodnega obrobja Krajinskega parka Goričko, v občino Dobrovnik, blizu Moravskih Toplic in Plečnikove cerkve v Bogojini.
Kam? V kraj Strehovci, kjer vas usmeri kažipot na vinsko turistično cesto med Strehovske vinograde. 500 metrov od glavne ceste, desno po klancu navzgor ali kilometer nad Bukovniškim jezerom, mimo Vidovega izvira in energetskih točk najdete VINSKO KLET - VINOTOČ URISK.

Nahaja se med vinogradi na čudoviti razgledni točki, visoko nad prekmursko ravnico, kjer vam postrežejo vina, ki jih skrbno negujejo v kleti: Šipon, Laški rizling, Beli pinot, Modri pinot in Traminec ter predikate. Ponujajo tudi degustacije. Na željo postrežejo z domačimi, za okolje značilnimi domačimi jedmi: od različnih narezkov do krajevno značilnih perecev, bogač, prekmursko gibanico.

Vašo pozornost bo prav gotovo pritegnila ob vinotoču obnovljena več kot 200 let stara vinska klet - cimprača, opremljena kot nekoč. Z veseljem vam jo razkažemo ali v njej predstavijo delavnico z različnimi dopolnilnimi dejavnostmi na kmetiji, kot so: risanjem pirhov – remenic, izdelkov iz ličja, vezenje, rezljanje.

Ponudba za skupine: organizacija vodenih ogledov znamenitosti občine Dobrovnik in okolice, enodnevni izleti po vinorodnem Prekmurju ali Madžarski.

Predstavitveni film: https://youtu.be/XTpuvWjOg4k