Dan evropskega sodelovanja v Trideželnem parku

Sreda, 21. septembra 2016, se bo vsaj nekaterim zgodovinsko zapisala v spomin in srce.
Trideželni park Goričko-Raab-Őrség so ob Dnevu evropskega sodelovanja obiskali delavci Službe vlade RS za razvoj in evropsko kohezijsko politiko (SVRK), ki delajo na čezmejnih programih sodelovanja Slovenije z Avstrijo in Madžarsko v sedanji finančni perspektivi 2014-2020. Študijskemu in hkrati spoznavnemu izletu so se pridružili projektni partnerji in simpatizerji obeh programov.
Za dan evropskega sodelovanja smo pripravili izlet v Trideželni park Goričko-Raab-Őrség, pri čemer so udeleženci najprej obiskali grad Grad na Goričkem, se zatem peš povzpeli na Tromejnik, si ogledali hišo jabolk v Gornjem Seniku, se v muzeju Avgusta Pavla v Monoštru podučili o zgodovini Slovencev v Porabju, se okrepčali v hotelu Lipa in se za konec še sprehodili skozi grad Tabor v Neuhausu am Klausenbach, kjer je bil predstvaljen projekt 321 go.
Vrhunec popotovanja in druženja je bilo prisostvovanje svečanemu podpisu pogodb dveh projektov pred Tromejnikom med Slovenijo, Avstrijo in Madžarsko.
Mag. Nina Seljak, direktorica Urada za evropsko teritorialno sodelovanje in finančne mehanizme pri SVRK, je podpisala pogodbo za izvajanje projekta Green Exercise, ki se izvaja v programu SI-HU in pogodbo za projekt MMO3D, ki se izvaja v programu SI-AT.