Razstava GORIČKO. Znate ka? Lejpo je!

30. 3. 2023

Vabimo vas, da si v grajskem paku gradu Grad ogledate razstavo GORIČKO. Znate ka? Lejpo je! Razstava je postavljena v senci stoletnih dreves največjega grajskega poslopja. Oglejte si izjemne fotografije domačih fotografov in preberite zanimivosti o življenjskih okoljih, živalih in rastlinah. Prepričajte se, kako bogato je Goričko. Rejsan je bogato in lejpo! 

V okviru projekta LIFE NATURAVIVA, pri katerem sodelujejo partnerji iz cele Slovenije, je nastala razstava z naslovom v prekmurščini GORIČKO. Znate ka? Lejpo je! Fotografije na velikih panojih ponujajo potovanje po Goričkem na malo drugačen način. Obiskovalci v sliki in besedi spoznavajo najznačilnejše prebivalce in krajinske značilnosti Goričkega. Spoznavajo pa tudi tiste, ki so velikokrat očem skrite. Med slednje štejejo redke in ogrožene vrste ter vrste, ki se v naravi pojavljajo le v določenem delu leta. 

 

»Razstava je nastala v okviru projekta LIFE Naturaviva, Biodiverziteta — umetnost življenja (LIFE16 GIE/SI/000711), ki je sofinanciran iz sredstev LIFE, finančnega instrumenta Evropske unije za okolje in podnebne ukrepe ter Ministrstva RS za okolje in prostor. Vsebina izraža izključno stališča avtorjev. Zanjo in za morebitno iz nje izhajajočo uporabo informacij Evropska izvršna agencija za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA) ter Evropska komisija ne prevzemata odgovornosti.«