Otvoritev razstave GORIČKO. Znate ka? Lejpo je!

15. 7. 2022

V okviru projekta LIFE NATURAVIVA, pri katerem sodelujejo partnerji iz cele Slovenije, je nastala razstava z naslovom v prekmurščini GORIČKO. Znate ka? Lejpo je! Fotografije na velikih panojih ponujajo potovanje po Goričkem na malo drugačen način. Obiskovalci v sliki in besedi spoznavajo najznačilnejše prebivalce in krajinske značilnosti Goričkega. Spoznavajo pa tudi tiste, ki so velikokrat očem skrite. Med slednje štejejo redke in ogrožene vrste ter vrste, ki se v naravi pojavljajo le v določenem delu leta. 

V četrtek 14.7.2022 smo sodelavci Javnega zavoda Krajinski park Goričko tudi uradno otvorili razstavo fotografij velikega formata v našem grajskem parku. Tomaž in Gregor sta nas popeljala po razstavi in z zanimivimi in poučnimi opisi fotografij popestrila otvoritev. 

Razstava je postavljena v senci stoletnih dreves največjega grajskega poslopja daleč naokoli. Vabimo vas, da si razstavo ogledate do konca novembra 2022 in se prepričate kako bogato je Goričko. Rejsan je bogato in lejpo! 

  

»Razstava je nastala v okviru projekta LIFE Naturaviva, Biodiverziteta — umetnost življenja (LIFE16 GIE/SI/000711), ki je sofinanciran iz sredstev LIFE, finančnega instrumenta Evropske unije za okolje in podnebne ukrepe ter Ministrstva RS za okolje in prostor. Vsebina izraža izključno stališča avtorjev. Zanjo in za morebitno iz nje izhajajočo uporabo informacij Evropska izvršna agencija za podnebje, infrastrukturo in okolje (CINEA) ter Evropska komisija ne prevzemata odgovornosti.«