Evropski teden mobilnosti v občini Puconci

Evropski teden mobilnosti v občini Puconci

V evropskem tednu mobilnosti med 16. 9. in 22.9.2021 v projektu OSTANIMO MOBILNI vabijo k sodelovanju v Puconce in Bodonce.

Ponedeljek, 20.9.2021, Bodonci ob 9:00.
Pri pošti v Bodoncih bo svojemu namenu predano postajališče z električnimi kolesi s prikazom pravilne uporabe koles za lažje premagovanje naklonov v občini Puconci in v Krajinskem parku Goričko. Sledila bo spretnostna vožnja z električnimi kolesi po pripravljenem parkurju na igrišču podružnične OŠ Bodonci.

Torek 21. 9. 2021 med 9:00 in 13:00, Puconci.
Na dvorišču občinske zgradbe v Puconcih potekala delavnica S PRIKAZOM POPRAVILA IN RESTAVRIRANJA/OBNOVE STAREGA KOLESA v izvedbi društva Dimek iz Beltinec. Udeleženci dogodka lahko pripeljejo svoja kolesa, se dogovorijo za restavriranje in kakšno malenkost že tudi uredijo. Poleg prikaza restavriranja bodo razstavljena tudi že obnovljena kolesa.

Sreda, 22. 9.2021 Dan brez avtomobila, Puconci.
Med 6:00 in 15:00 bo del ceste v središču vasi Puconci od hišne številke 22 do 80 zaprt za promet. Na tem delu bodo vrtčevski in šolski otroci občanom predstavili trajnostno mobilnost in izvajali še druge različne aktivnosti.
Potekala bo tudi učna delavnica – TUDI LES JE LAHKO LEPO DARILO. Mlada ustvarjalca LEStylinga bosta prikazala, kaj vse se lahko iz lesa naredi in udeleženci delavnice si bodo smeli narediti svoj izdelek. Učna delavnica bo služila za pridobitev novega znanja in bo kot primer dobre prakse mogoče za koga dobra poslovna ideja. Na, za promet zaprtem, delu ulice bo potekala še kmečka tržnica lokalnih ponudnikov, ponudba sladolednih rolic, zabava na napihljivih igralih, skratka za vsakega obiskovalca bo nekaj zanimivega.

Občina Puconci vas vabi na dogodke ob Evropskem tednu mobilnosti!

Foto utrinki s 1. dne ETM v Puconcih v sodelovanju s Centrom za krepitev zdravja. V delavnici "Ostanimo mobilni" so obiskovalce ozaveščali o aktivnem načinu življenja s prikazom vaj na zunanjih fitnes napravah in demonstracijo nordijske hoje.