Razstava o netopirjih med počitnicami odprla vrata

V času jesenskih počitnic smo v okviru projekta Gorička krajina izvedli dva dneva odprtih vrat na prvi stalni razstavi o netopirjih v stari šoli v Kančevcih. Vrata razstave so bila odprta za vse obiskovalce v sredo, 31. 10. in v soboto, 2. 11. med 10. do 16. uro. Razstavo je v obeh dneh obiskalo okoli 100 obiskovalcev, predvsem družin iz različnih koncev Slovenije in tudi tujine, ki so v bližini preživljali dopust ali so se na Goričko podali na enodneven izlet. Obiskovalci so bili presenečeni nad skrivnostnim in izjemnim življenjem netopirjev. Večina obiskovalcev se je z netopirji že srečala, pri čemer so bili daleč najbolj nad njimi navdušeni najmlajši obiskovalci. Nekateri so nam celo zaupali, da bi z veseljem kakšnega odnesli kar s seboj domov.
Tik pred počitnicami si je razstavo ogledala tudi skupina študentov etnologije in kulturne antropologije Univerze v Ljubljani. 


Študentje Univerze v Ljubljani   T. Törnar

Vabljeni tudi vi, da jo obiščete po dogovoru z Javnim zavodom Krajinski park Goričko pri Gregorju Domanjku (gregor.domanjko@goricko.info, 02-551-88-68) ali Župnijo Kančevci pri bratu Juriju Štravsu (031-545-108).