BEE(A)WARE

Projekt z naslovom Multidisciplinarna krepitev zmogljivosti in razvoj novih rešitev z namenom ohranjanja, varovanja in povečanja števila ogroženih skupin divjih opraševalcev in medonosne čebele v ekosistemu, akronim projekta: BEE(A)WARE, je usmerjen v reševanje skupnih izzivov povezanih z drastičnim zmanjšanjem števila divjih opraševalcev in medonosne čebele na čezmejnem območju Biosfernega območja Mura-Drava-Donava na Hrvaškem in v Sloveniji, nižinskega dela Prekmurja in Krajinskega parka Goričko. 

Osebna izkaznica projekta

Multidisciplinarna krepitev zmogljivosti in razvoj novih rešitev z namenom ohranjanja, varovanja in povečanja števila ogroženih skupin divjih opraševalcev in medonosne čebele v ekosistemu.

Vsebina projekta

Glavni cilj projekta je izboljšanje znanja in trenutnih praks o varstvu in ohranjanju divjih opraševalcev ter medonosne čebele s pomočjo skupnih multidisciplinarnih in integriranih orodij.

Novice projekta BEE(A)WARE

15. 3. 2024, Začetek izvajanja projekta BEE(A)WARE, več ...17. 4. 2024, Začeli z usposabljanjem za prepoznavanje dnevnih metuljev, več ...