Igra in učenje

Znanje lahko usvajamo na različne načine. Med vsemi oblikami se najlažje odločimo z igro, s katero na prijeten način poleg znanja pridobimo še številne socialne veščine, razvijamo motorične spretnosti, treniramo vztrajnost, spodbujamo domišljijo…
Igra in znanje torej gresta skupaj. Tudi vsebine, ki se na prvi pogled zdijo preveč zapletene in preobsežne, lahko usvojimo z malo vztrajnosti in dobre volje.
Za vse, ki se želite preizkusiti v učenju na zabaven način, smo pripravili aktivnosti, ki se navezujejo na pestrost vsega živega v Krajinskem parku Goričko.

Bistre okice

Aktivnost Bistre okice 1 smo pripravili za najmlajše obiskovalce naše spletne strani. Prvi del aktivnosti je namenjen ustvarjanju. Iz predlog je potrebno izrezati žetončke in prvi del ter drugi del igralne plošče. Igro lahko igrajo 3 igralci in se urijo v prepoznavanju rastlinskih in živalskih vrst. Bistre okice vam želimo!   Bistre okice 2 so namenjene poznavalcem rastlinskih in živalskih vrst. Najprej pobrskajte po naši spletni strani in raziščite, katere vrste so na igralni plošči. Nekatere boste našli na plakatu Vrste območja Natura 2000 Goričko.Žetončki so tokrat drugačni. Na njih niso risbe, ampak imena vrst. Izdelajte jih po navodilu in dajte v škatlico. Igralna plošča je ista, kot pri prejšnji igri. Igra poteka kot prejšnja.  

Raznožive razgibanke

Raznožive razgibanke so zgibane knjižice, ki nastanejo s pomočjo likovne podlage in veliko domišljije. Ilustracije Marjana Vaupotiča smo strnili v dokument, ki ga natisnete in se lotite ustvarjanja. Vrstni red ilustracij določite sami. Razgibanka se lahko nadaljuje, dokler vam ne zmanjka idej - torej nikoli! Namenjene so najmlajšim, ki ilustracije pobarvajo in jih dopolnijo s svojimi idejami. Starejši dodajo besedilo in vse raznožive dodatke, ki jim padejo na pamet. 

VRH

X

Medena dežela, dokumentarni film

Grad, 14.8.2020 ob 20:30