DoŽivimo v Pomurju

  M. Horvat

V soboto, 3. 6. 2023, je Javni zavod Krajinski park Goričko skupaj z ostalimi ponudniki iz Pomurja predstavljal svojo dejavnost na dogodku (Do)živimo v Pomurju, kateri je potekal v organizaciji Pomurske televizije AS na Pogačarjevem trgu v Ljubljani. Na stojnicah je dišalo po raznovrstnih lokalnih produktih in kulinaričnih dobrotah, kot so langaš, bograč, dödoli in bujta repa, za katere so poskrbele turistične kmetije, gostilne, vinotoči in vinarji.
Svoje pridelke in izdelke so ponujali tudi številni lokalni ponudniki, ki so imeli na voljo bučno olje, marmelade, likerje, zeliščne sokove itd. Za pravo vzdušje so poskrbeli harmonikaši, folkloristi, številni prleški in prekmurski pevski zbori ter pozvačina.
Vzdušje na Pogačarjevem trgu v Ljubljani    M. Horvat

Vsem obiskovalcem, mimoidočim in turistom je bila predstavljena naravna in kulturna dediščina ter tradicija na zavarovanem območju skupaj z ostalimi turistično-informacijskimi centri, zavodi in društvi. Predstavitev na trgu se je zaključila s povabilom obiskovalcem, da počitnice, ki so pred vrati preživijo in doživijo tudi na Goričkem.