Zmaj Kač in zlata krona

Legenda pravi, da je v votlini pod gradom živel zmaj. Imel je zlato krono. Na gradu je tisti čas živel grof...

Raziskovanje gradu z zmajem Kačem - vodenje

Grad Grad in grajski park lahko doživite na igriv in zanimiv način. Pri ogledu vas bo spremljal zmaj Kač in z vami reševal spretnostne in miselne izzive. Med igrivim odkrivanjem gradu udeleženci spoznajo živalske in rastlinske vrste v Krajinskem parku Goričko, kulturne posebnosti območja in skrivnostnega zmaja Kača. Legenda o zmaju s čudežno zlato krono pripoveduje o življenju na gradu in pogumnem konjajru.

Vodenje bomo prilagodili starosti udeležencev in velikosti skupine. Grajske skrivnosti in aktualno dogajanje vtkemo v zgodbo o dobrem zmaju, pogumnem konjarju ter pohlepnem graščaku. 

Doživljajsko vodenje lahko dopolnite z delavnico izdelovanja knjige o zmaju Kaču. 

Pripoved o zmaju Kaču je še posebej zanimiva, če jo ujamemo v prav posebno zgibano knjižico. Po pripovedi o zmaju Kaču in zlati kroni se posvetimo glavnim osebam in dogajanju v zgodbi. Knjižico oblikujemo v treh sklopih v tehniki zgibanja. V knjižici oživijo graščak, grofica, dvorna gospoda, zmaj Kač, konjar in zlata krona. Učenci izdelajo svojo prvo knjigo, ki jo lahko dopolnijo z besedilom in liki iz zgodbe.

Cenik 

Doživljajsko vodenje v gradu, grajskem parku ali v naravi in krajini/osebo (2 šolski uri)   2,50 EUR

Otroška delavnica izdelovanja zgibank/učenca (2 šol. uri)                                              2,00 EUR