Izbrana je NAJ fotografija Goričko 2022

Javni zavod Krajinski park Goričko je aprila razpisal 14. fotografski natečaj za NAj fotografijo Goričko 2022 s temo KO SE DAN POSLAVLJA, KO GA NI IN KO SE RODI. Sodelovali so lahko osnovnošolci v kategoriji I in mladostniki ter odrasli v kategoriji II. Tema natečaja pri kategoriji I in II se je navezovala na večer, noč in jutro na Goričkem, ko goričko krajino obsije posebna svetloba zahajajočega/vzhajajočega sonca ali lune. Fotografi so bili povabljeni na fotolov za posnetki krajine, rastlin, živali, kmečkih in drugih opravil.

Poslane fotografije je ocenila strokovna žirija v sestavi Tomo Jeseničnik, Tomaž Koltai in Zoran Norčič

Avtorji najbolje ocenjenih fotografij so priznanja in nagrade prejeli v petek, 17. junija na gradu Grad. Praktične nagrade so prispevali sponzorji in donatorji, katerim se iskreno zahvaljujemo. Nagrajenci so prejeli knjigo z naslovom Neverjetna/Incredible, ki je nastala v projektu LIFE NATURAVIVA in vsebuje izjemne fotografije narave v Sloveniji. Vsem fotografm se zahvaljujemo za sodelovanje in jih k sodelovanju vabimo spet naslednje leto.
Po dvajset najboljših fotografij iz obeh kategorij je do konca leta na ogled na arkadnem hodniku gradu Grad na Goričkem. Vabljeni k ogledu. 

Rezultati natečaja

Sponzorji natečaja 2022