Grajski kino pod zvezdami

V petek, 14. avgusta je na gradu Grad potekal avgustovski poletni kino pod zvezdami.

Predvajanje je tokrat zaradi neugodne vremenske napovedi sicer potekalo v veliki dvorani, vendar je izvrsten film poskrbel za odlično vzdušje tudi "pod streho". Na predvajanju se je zbralo dobrih 30 obiskovalcev. 

Severnomakedonski dokumentarni film "Medena dežela" je predstavil osupljivo življenje Hatidže Muratove, ki živi z bolno materjo v odročni severnomakedonski vasici, kjer skrbno čebelari in se preživlja z nabiranjem medu. Njen mir nekega dne zmoti družina novih sosedov, ki hitro ugotovi, da čebelarstvo lahko postane dodaten vir dohodka. Hatidža jim pomaga z čebelarskimi nasveti, vendar v želji za čim hitrejšim zaslužkom, novi priseljenci hitro izčrpajo svoje čebelje družine in povzročijo, da te napadejo tudi Hatidžine. 

Film je na pripovedni način predstavil globoko sporočilo o pomembnosti samozadostnega in trajnostnega načina življenja ter načinu dojemanja narave. 

Predvajanje filma je omogočil projekt LIFE NATURAVIVA in Javni zavod Krajinski park Goričko. Namen je ozavestiti nas, ljudi, ki smo ključna vrsta pri upravljanju planeta. Vabimo vas, da spremljate aktivnosti vseh projektnih partnerjev, se jih udeležite in spremenite svoj življenjski slog naravi in sebi prijazno.