E-novice iz Krajinskega parka Goričko 4/2020

 

 
 
 
 
E-novice iz Krajinskega parka Goričko 

Pikastocvetna kukavica (Foto: M. Podletnik)

 50. Svetovni dan Zemlje 

22. april je Svetovni dan Zemlje. V letošnjem letu smo ga obeležili že petdesetič.  Več...

 Žabja svatba končana

Sezona pomladnih migracij dvoživk proti mrestiščem je zaključena. Tudi letos je poskrbljeno za nov zarod. Več...

 LIFE Naturaviva in gnezdilnice za čebele samotarke

Poleg ohranjanja bogate paše na pisanem cvetju številnih vrtnih rastlin lahko divjim opraševalcem pomagamo tudi z izdelavo preprostih gnezdilnic, v katere divje čebele odložijo svoja jajčeca. Navodila za izdelavo najdete tukaj.

 Trije gradovi

Grad na Goričkem bomo za oglede odprli takoj, ko bodo razmere dopuščale. Medtem lahko zanimivosti o kar treh gradovih spoznate s pomočjo aplikacije Trije gradovi, dve deželi, ena zgodba tukaj.

 Gorička krajina 

Spremljajte aktivnosti naravovarstvenega projekta, ki je namenjen izboljšanju življenjskih pogojev za 10 živalskih vrst in izboljšanju stanja 3 tipov travnikov z izvajanjem ukrepov varstva na izbranih delih narave v kulturni krajini. Več...

 Razglednica mojega kraja 

Javni zavod Krajinski park Goričko razpisuje 12. Fotografski natečaj Krajinskega parka Goričko. Več...

   Išče se najlepši ograček z brajdo

Goričko drüjštvo za lepše vütro in Javni zavod Krajinski park Goričko v sodelovanju s Kmetijsko gozdarsko zbornico Slovenije - zavodom M. Sobota in Biotehniško šolo Rakičan šestič razpisujeta ocenjevanje za NAJ OGRAČEK z brajdo na Goričkon.
Med prijavljenimi bo strokovna komisija izbrala najlepši, najbolj raznovrsten gospodinjski vrt v Krajinskem parku Goričko. Javni poziv najdete tukaj.

  Natečaj Biodiverziteti najbolj prijazen vrt Več...

Številne prireditve na Goričkem so zaradi varnosti obiskovalcev odpovedane ali prestavljene. Izvedbo nekaterih smo v JZ Krajinski park Goričko prestavili na poznejše datume. Prosimo, da spremljate aktualno dogajanje in hkrati morebitne spremembe datumov izvedbe prireditev. Najdete jih tukaj.