GRAD

Grajsko poslopje stoji na strmem griču iz bazaltnega tufa nad naseljem Grad 333,33 m nad morjem. Po pripovedovanju naj bi ga začeli graditi vitezi templjarji. Po tem, ko so se polegli napadi Turkov, krucev in upornih kmetov, grad dobi razsežno petkotno baročno podobo z večnivojskimi arkadnimi hodniki, grajsko kapelo in zvonikom. Prvine vseh obdobij od gotike, romanike vse do baroka, so spretno vključene v grajski kompleks in odslikavajo veličino njegovih lastnikov. Obdan z mogočnimi drevesi že več kot 800 let kljubuje času. Z gradom upravlja Javni zavod Krajinski park Goričko. Obnovljeni prostori so namenjeni predstavitvi narave in kulturne krajine ter zgodovinske in etnološke dediščine Goričkega. V mednadstropju so delovni prostori zavoda. V gosposkem nadstropju je poročno-koncertni salon, galerija, grajska kapela in štiri spalnice za goste. Grajsko okolje znotraj gradu in okoli njega v grajskem parku ponuja sproščeno doživetje kulture v naravi.
Zemljevid.

OBVESTILO 

Spoštovani. 

Obveščamo vas, da bo grad Grad od 1. aprila do 12. aprila  2021 zaprt za oglede v skladu z Odlokom o začasni prepovedi ponujanja in prodajanja blaga in storitev potrošnikom. Odlok začasno prepoveduje izvajanje kulturnih storitev, kamor šteje tudi sprejemanje obiskovalcev na gradu Grad.

Za vprašanja nam pišite na: vodniki@goricko.info, za nočitev na gradu na: sobe@goricko.info. Vabimo vas, da spremljate novice na naši spletni strani, kjer vas seznanjamo o našem delu in dosežkih. 

O gradu

Odkrivajte grajske skrivnosti preteklosti in sedanjosti.

Obisk gradu Grad

Ogled grajskega kompleksa je odlična priložnost za potovanje v preteklost in spoznavanje naravnih in kulturnih zani...

Prenočišča na gradu Grad

Na voljo je deset postelj v štirih sodobno opremljenih spalnicah s kopalnico ali prho.  

Poroke na gradu

Začnite svojo romantično življenjsko pravljico na čarobnem gradu.

Najem prostorov in opreme

V prostorih gradu lahko ustvarjate, se dogovarjate, nastopate ali preprosto družite s svojimi sodelavci in prijatelj...

top