Razstave in prostori

Delavnice domačih obrti in dejavnosti
V gradu so na ogled delavnice domačih obrti in dejavnosti (kolarstvo, kovaštvo, lončarstvo, tkalstvo, zeliščarstvo, žganjekuha, vrvarstvo), ki pripovedujejo o tradicionalni rabi naravnih virov in njihovi obdelavi oz. predelavi. Delavnice je pripravil Pomurski muzej iz Murske Sobote. Na gradu Grad so svoje mesto našle delavnice lončarskega mojstra Adolfa Hašaja iz Kuzme, kolarskega mojstra Andreja Holcmana (1925-2001) iz Ižakovcev 121 in vrvarskega mojstra Friderika Makovca (1908‒1990) iz Gornjih Slaveč.  


Kolarska delavnica  

Viteška dvorana 
V pritličju renesančnega dela gradu, palacija, sta na ogled stalni razstavi o zgodovini gradu in njegovi prenovi. Prostor je namenjen prireditvam ob posebnih priložnostih. V dvorani se predvajajo filmi o Krajinskem parku Goričko.

Grajska galerija
Obnovljeni prostori v nadstropju palacija so namenjeni občasnim umetniškim, naravoslovnim in fotografskim razstavam. Nekdanje bivalne prostore lastnikov gradu lahko obiščete med samostojnim ali vodenim ogledom. 


Zgornje, gosposko nadstropje palacija 

Koncertno-poročni salon 
Moderno opremljen večnamenski prostor v drugem nadstropju je namenjen koncertom, sprejemom, strokovnim srečanjem ter sklepanju civilnih porok. Prostor je povezan s salonom v nekdanjem obrambnem stolpu gradu, ki z več kot 3 metre debelimi zidovi priča o nekdanji obrambni funkciji stolpa. Moderna oprema in povezanost z grajskim hodnikom sta kot nalašč za manjše sprejeme in pogostitve. 

Grajska kapela s predprostorom

Grajsko kapelo so 1751 lastniki gradu uredili v nekdanjem obrambnem stolpu, ki so mu prizidali še urni stolp. Zunanjost stolpa je bila obnovljena 2001. Pri prenovi notranjosti kapele 2019 so bile odkrite do tedaj neznane freske. V predprostoru je na ogled krajši pregled zgodovine gradu in video predstavitev gradov v Murski Soboti in gradu Tabor v Avstriji. 

Prostori za naravo Kukavica, Upkaš in Vidra obiskovalcu ponujajo strnjeno predstavitev pestre naravne dediščine mozaične kulturne krajine, ki se kot Krajinski park Goričko povezuje v Trideželni park Goričko-Raab-Őrség. Razstavni prostori Kukavica, Upkaš in Vidra predstavljajo najbolj prepoznavne živalske in rastlinske vrste ter zanje značilne življenjske prostore. Varovane vrste območja Natura 2000 Goričko, visokodebelni travniški sadovnjaki ter gorički vodotoki so v njih predstavljeni kot preplet stoletnega sobivanja človeka z naravnim okoljem in predstavljeni v obliki modelov in fotografij. Samostojno ali v spremstvu vodnika obiskovalci raziskujejo življenje smrdokavre ali po goričko upkaša, sadne sorte in pripomočke za delo v sadovnjakih ter spoznavajo življenje v in ob vodi. 

Grajska okrogla klet
Klet je v tlorisu ovalno-okrogla z zanimivim banjastim stropom in je šest metrov pod zemljo. V kleti se hranijo vrhunska vina malih goričkih vinogradnikov in so bila pridelana ter negovana v goričkih vinogradih in kleteh. Obiskovalci vina lahko pokušajo sami ali v družbi vinogradnika, ki pripravi pokušino.  Ponudba vin v grajski kleti.