Mladinski dom Hodoš

Javni zavod za turizem in promocijo občine Hodoš
Hodoš 52, 9205 Hodoš/Hodos

T +386 (0)2 559 80 21
+386 (0)41 935 045
E info@jztp-hodos.si
W http://www.jztp-hodos.si/

Lokacija na zemljevidu.

Mladinski dom je posebne vrste nastanitev v Krajinskem parku Goričko, saj gre za stavbo in prostor nekdanje stražnice. Danes je nastanitev na voljo predvsem neprofitnim organizacijam, kadar te iščejo za svoje delo in druženje odmaknjene kraje na podeželju ter med bivanjem odkrivajo naravo in krajino obmejnega območja, uživajo v svežem zraku ob gozdu in se predajajo poslušanju žvrgolenja ptic, ki tukaj živijo. Gostje se lahko peš odpravijo čez mejo in raziskujejo floro in favno, muzej na prostem Pityerszer (zaselek Pityerszer je dobil ime po ptici vrste drevesna cipa (Anthus trivialis)) v Soli/Szalafő in življenjske navade ljudi v Narodnem parku Őrség.

Prostori v nekdanji stražnici so pripravljeni in opremljeni nadstandardno. V pritličju sta dve sobi s šestimi in ena soba z osmimi nadstropnimi posteljami-pogradi. Sanitarije za fante in dekleta so ločene in v vsaki sta po dve prhi. V mladinskem domu je tudi dnevni prostor, jedilnica za 48 oseb, opremljena kuhinja in čajna kuhinja.  V mansardi so štiri sobe, dve s francosko posteljo. Vsaka soba ima posebej prho in WC.

V projektu Mladom + so bila pridobljena dodatna ležišča v dveh bivalnikih, ki stojita ob domu. V vsakem je 9+2 ležišč, kopalnica in WC.

Skupno število ležišč v domu je 36 (28 + 8 dodatnih ležišč) ter v bivalnikih skupaj 22 ležišč. 

Informacije o uporabi mladinskega doma so na voljo na spletni strani tukaj. Do Hodoša vozi vlak

Prisrčno vabljeni, ter obilo užitkov v naravi ob meji z Madžarsko vam želijo; Javni zavod za turizem in promocijo občine Hodoš, Občina Hodoš in Madžarska samoupravna narodna skupnost občine Hodoš.