Mednarodni natečaj v ustvarjenju 2014-2018

V prvih štirih letih sodelovanja osnovnih šol z območja Trideželnega parka Goričko-Raab-Őrseg smo organizatorji natečaja v ustvarjanju izbirali teme, ki otroke od 2. - 6. razreda spodbujanju k opazovanju narave in okolja v katerem živijo. Njihovo opazovanje usmerjamo k temam, ki so za območje značilne. Jezikovne in državne meje, ki delijo otroke ob tromeji Slovenija, Avstrija in Madžarska smo premagali z močjo brezmejne otroške domišljije in ustvarjalnosti.

Prvič smo skupaj razpisali natečaj v šolskem letu 2014/15 s temo Vtisi zime. V naslednjih 3 šolskih letih smo izbrali naslednje teme: Visokodebelni sadovnjak v štirih slikah, Divje živali v naši bližini in Božič. Seveda!. Pri slednjem smo osnovnošolce povabili k izdelovanju okrasja za praznično drevo. Izdelki so bili na ogled v času prireditve Advent na gradu Tabor v Avstriji. Avtorji najbolje ocenjenih likovnih del se tradicionalno družijo v mesecu maju v enem od parkov, kjer spoznavajo vrstnike ter bogato naravno in kulturno dediščino. Vsako leto smo vsa dela zbrali in jih strnili v elektronsko knjižico. Vabimo vas k listanju elektronskih publikacij.

V sklopu čezmejnega sodelovanja vsako leto pripravimo druženje otrok in mentorjev v enem od parkov. Druženja potekajo v obliki raziskovanja narave ter spoznavanja kulturne dediščine območja.