Parkoslovje v šolskem letu 2023/24

Mlade parkoslovke in mladi parkoslovci, dobrodošli med raziskovalci naravnih parkov Slovenije.

V tem šolskem letu vas vabimo k raziskovanju PISANEGA SVETA OPRAŠEVALCEV.

Spoznavali jih bomo in raziskovali, zakaj so pomembni. Naloge pripravljamo mentorji iz 15 naravnih parkov v Sloveniji, povazanih v Skupnost naravnih parkov Slovenije. 

Kviz poteka na spletni strani www.naravniparkislovenje.si in vsebuje 3 sklope zabavnih nalog.

Naloge so namenjene predvsem šolarjem 5. in 6. razredov. Mentorji lahko seveda po lastni presoji ponudite aktivnost tudi mlajšim ali starejšim šolarjem.

Pred vami je 1. sklop, v katerem boste odkrivali opraševalce in njihov življenjski prostor: v Krajinskem parku Logarska dolina, Krajinskem parku Ljubljansko barje, Notranjskem regijskem parku, Krajinskem parku Debeli rtič ter Triglavskem narodnem parku. Rešitve se nahajajo na spletnih straneh parkov, oziroma v posameznih nalogah objavljenih povezav. Na pomoč lahko seveda pokličete širni svetovni splet, učiteljice, babice in dedke, sošolce in prijatelje, še bolje pa: podajte se v naravo. Raziskujte in nabirajte nova znanja, izmenjujte izkušnje, predvsem pa se ob reševanju nalog zabavajte.

Vsaka naloga ima geslo. Ko boste opravili vse naloge in zbrali vsa gesla, si boste ob zaključku šolskega leta 2023/2024 prislužili priznanje Parkoslovec ali Parkoslovka in majhno nagrado.
Drugi sklop bo objavljen 10. januarja 2024, tretji, zadnji za to šolsko leto, pa 11. marca 2024.

Kako se prijavite? 

Izpolnite spodnjo spletno prijavo in poslali vam bomo geslo za prijavo. Mentorji, ki geslo že imate, lahko tekmovalce že vpišete. 

 


Želimo vam obilo zabave in raziskovalskega duha!