Zvočne barve v Panovcih 9

29. julij 2023 ob 19.00
Panovci 9

Organizator dogodka: Zavod Ton 

Koncertni cikel »Zvočne barve« v Panovcih

29. julij 2023 ob 19.00  Hamlet Express
12. avgust 2023 ob 19.00 ZOC
26. avgust 2023 ob 19.00  Goli na odru
12.-26. avgust 2023 ODPRTI ATELJEJI - PORTRETIZEM KOT REFLEKSIJA SKUPNE PRETEKLOSTI   


Hamlet Express

Glasbena skupina, ki jo je ustanovil pesnik, skladatelj in kitarist Andraž Polič  pred 21-timi leti je do sedaj posnela in objavila pet albumov (Moje mesto, 2003; Libanonski tango, 2005; Živi, 2011; Onna, 2014; Opium Blue, 2019). V njihovi glasbi se v "chanson fuziji" izvirno preigravajo avtorska besedila od ulične do visoke poezije. Izvajajo novodobni šanson, ki nagovarja tako s tišino puščavske zamaknjenosti kot z mestnim hrupom betonske džungle.

Skupina je letos je v Panovcih 9 posnela svoj šesti album, Fantom svobode, ki ga bo tudi predstavila na koncertu.

Album nadaljuje tradicijo “fusion-chanson” poetike, ki se giblje od tihe in krhke zamaknjenosti do energično erotične silovitosti pesniške fuzije.

Zasedba:
Andraž Polič-Polo: pesmi, glas in strune
Blaž Celarec-Cubano: tolkala, ritmi in kuhna
Gregor Cvetko-De Flor: bas, flora in favna
Miha Petric-La Luz: kitare, mesečina in elektrotehnika


  Urban Cerjak 

www.hamletexpress.si

12. 8. 2023 ob 19.00

ZOC

Zoc je možgansko dete glasbenih bratov Blaža Celarca in Žige Goloba. Teče počasi (ta zoc je res gost!) in deluje na dolge proge.

Takšna je tudi glasba, ki jo Zoc ustvarja. Ne-hitra, ne-tekmovalna, ne-samohvalna. Skupinsko improvizirana, a takšna, kjer se glasbeniki strinjajo in drug drugega dobrohotno podpirajo. V Zocu ni solistov in spremljevalcev, so le tisti, ki muzicirajo.

Zasedba je fluidna, a je to spričo počasnega življenjskega toka zasedbe težko opazno. Na tokratnem koncertu - svojem prvem v Prekmurju - bo Zoc nekoliko drugačen in celo malce povečan:

Blaž Celarec - bobni, tolkala, klarinet
Chris Eckman - kitara
Boštjan Gombač - vse
Andraž Mazi - kitare, itn.
Žiga Golob - (kontra) bas (kitara)


   Jana Šnuderl

https://zoc-band.bandcamp.com/

 

26. 8. 2023 ob 19.00

GOLI NA ODRU

Goli se zberemo na odru, kadar gre za posebne priložnosti. Naš repertoar so pesmi, ki imajo izpovedno in interpretativno moč. Prvotno zbrani zaradi gledališke predstave, kar se je nadaljevalo v sodelovanje v številnih drugih gledaliških projektih. Šansoni Svetlane Makarovič, uglasbena poezija iz obdobja francoske dekadence, italjanske canzone, tango, vse to podprto s tistim, čemur rečemo Joie de vivre. Joie de vivre, ali radost življenja je občutek, ki te ponese ne glede na to, ali razumeš, ker razumeš vse, tudi, če ne veš za kaj gre. Zatorej - pridite, ne razmišljajte preveč in vse bo dobilo smisel. Vrhunski glasbeniki, ki znamo improvizirati, se prepustiti, da gre kamor hoče in podati publiki blaženi občutek, ki ga lahko da samo glasba.

Pianist Joži Šalej, violinistka Jelena Ždrale, bobnar Blaž Celarec, basist Nino de Gleria in vokalistka Janja Majzelj vas pričakujemo, Goli na odru.

ZA VSE KONCERTE JE VSTOP PROST, PROSTOVOLJNI PRISPEVKI ZA NADALNJI PROGRAM SO DOBRODOŠLI.

KONCERTNI CIKEL JE DELNO PODPRT S STRANI MINISTRSTVA ZA KULTURO.

 

12.26. avgust 2023

ODPRTI ATELJEJI - PORTRETIZEM KOT REFLEKSIJA SKUPNE PRETEKLOSTI                                                                           

V svoji likovni praksi akademska slikarka Tjaša Rener povezuje dva različna si prostora- zahodnje afriško državo, Gano in pa domačo Slovenijo. Za osrednji motiv svojega ustvarjanja pa izbira človeško figuro.

V času odprtega ateljeja bo Tjaša pripravljala kolaže, katerih vsebina izhaja iz dolgoletne izkušnje raziskovanja in preučevanja dinamike življenja afriškega kontinenta, bolj specifično interakcije s prebivalci Gane.
Tjaša si je na kmetiji Panovci 9 ustvarila umetniški studio, kjer v letošnjem poletju zaključuje svoja dela, ki jih bo v jesen predstavila na 35. Grafičnem bienalu in na samostojni razstavi v galeriji Ravnikar v Ljubljani.
  Vid Brezočnik

Projekt je delno podprt s strani Ministrstva za kulturo.