Slikovito. Valovito. Živo. Goričko.

Sobota, 20. maj 2023, grad in grajsko dvorišče

Svetovni dan čebel in divjih opraševalcev

10.0016.00
Tržnica domačih goričkih dobrot (bučno olje, zelenjava, paradižnik, jagode, medenjaki, gibanica, mlečni izdelki, med, izdelki iz zelišč, lončenina, izdelki iz ličja, šib, lesa, tkanin in še kaj).

V organizaciji partnerjev v projektu Gorički ole: vodilni partner Prak d.o.o., drugi partnerji: ICANNA – Mednarodni inštitut za kanabinoide, Goričko drüjštvo za lepše vütro, Dajč produkt – Andreja Rojko Dajč s.p., Društvo za trajnostni razvoj podeželja Žitek in Dom Kuzma d.o.o..

11.00
Otvoritev razstave Slikovito Goričko v slikah:
Nikolaj Beer, Igor Banfi, Marjan Gumilar, Ignac Meden, Sandi Červek, Robert Černelč, Zdenko Huzjan, Endre Gönter, Jože Denko in Bram d’Hont. Slike so iz galerije Robin in iz zasebnih zbirk. Razstavo odpira Franc Obal.

11.20
Slikovito Goričko na starih fotografijah Jožeta Kološe in razglednicah Goričkega iz zbirk PMMS, Slovensko etnografski muzej, Oddelek za geografijo FF v LJ- kamra.si, Marka Krenn, Jožeta Cigan in Zorana Vidic. Razstavo odpira Tamara Andrejek, PMMS.

13.0013.40
Predpremiera filma Catbriyur Paris v Viteški dvorani (s ponovitvami do 16. ure)

13.45
Otvoritev galerije Catbriyur Paris-Goričko, palacij gradu

14.00
Čajanka s čaji z Vidovoga brejga in predstavitev knjige Katje Bricman, Ljubica z veliko.

Druženje

V neobnovljenem delu gradu je na ogled razstava Styrian art goes Slovenia z deli štirinajstih umetnikov iz avstrijske Štajerske.

V grajskem parku je na ogled razstava velikih fotografij z naslovom: Goričko. Znate ka? Lejpo je!

Ob dvajsetletnici Krajinskega parka Goričko vam želimo čudovito doživetje pomladi v grajski naravi.