Krajinski park Goričko na Kozjanskem

 Š. Fujs
13. 10. 2022

Javni zavod Krajinski park Goričko se je odzval povabilu Kozjanskega parka in bil prisoten na stojnici na trgu v Podsredi na prireditvi 23. Praznika kozjanskega jabolka v nedeljo, 9. oktobra 2022.
Praznik zaposleni v Kozjanskem parku sooblikujejo s številnimi društvi in razstavljavci znotraj zavarovanega območja in tudi širše.


Trg v Podsredi v času Kozjanskega jabolka  S. Dešnik
Pestrost Goričkega so na sejemskem dogajanju zastopali še: Medičarstvo Jožice Celec iz Ratkovcev, Kmetija Vlaj iz Bodoncev in Štefan Županek iz Šalovcev. Ponudba kmetij in rokodelcev na 145 stojnicah je bila raznolika, poskrbljeno pa je bilo še za športne aktivnosti in kulturni program. Obiskovalci prireditve so si lahko ogledali tudi razstavo starih sort jabolk in razstavo gob, najmlajši pa ustvarjali v delavnicah in jahali konja.
Na stojnici Krajinskega parka Goričko so bili za zainteresirane mimoidoče na voljo zemljevidi, prospektni materiali in strokovne brošure zavarovanega območja.
Prireditev je privabila številne obiskovalce in začutiti je bilo živahen utrip ter prijetno sejemsko vzdušje. Upravi Kozjanskega parka se zahvaljujemo za povabilo in jim čestitamo za uspešno organizirano prireditev.