Zaključen je že 8. mednarodni natečaj v ustvarjanju

Že osmič zapored smo v JZ KP Goričko skupaj z upravami NP Raab v Avstriji in NP Őrség na Madžarskem razpisali natečaj v ustvarjanju. Letos so učenci ustvarjali pirhe, ki jim v Prekmurju pravimo remenke. Skupaj smo prispevali k ohranjnju veščin izdelovanja remenk na stari in naravi prijazen način.

Strokovna vodja natečaja je bila Eva Tivadar, mojstrica izdelovanja prekmurskih remenk. Za mentorice je pripravila delavnico izdelovanja remenk v tehniki batik in pomagala pri pripravi razpisa. Veščino izdelovanja remenk v tehniki batik so mentorji prenesli na učence, na OŠ Kuzma so remenke izdelovali tudi na medgeneracijski delavnici (objava v Vestniku). 

Učenci so lahko tekmovali v treh kategorijah. Najmlajši so ustvarjali praskanke v obliki remenke. Starejši učenci so barvali remenke z naravnimi barvami, ustvarjali motive s pomočjo delov rastlin in se preizkusili v tehniki batik. 

Tričlanska žirija v sestavi Tatjana Vuković, prof. um. zg. (KP Goričko), Eveline Schlager (NP Raab) in Eszter Őr-Hoffmann (NP Őrség) je imela letos izjemno zahtevno nalogo. Kljub velikemu številu izdelkov so vse natančno pregledali in podali ocene.

Letošnji natečaj z naslovom Moja remenka je bil izjemen v več pogledih. Prvi presežek je v številu sodelujočih iz vseh treh držav, ki jih je bilo letos 484. Izdelki so bili izjemni tudi v natančnosti, barvitosti in izvirnosti. Vsi izdelki so razstavljeni na gradu Grad do konca junija. Odpiralni čas in vstopnina. 

Šole, ki so sodelovale v natečaju

Podružnična osnovna šola Bodonci
Osnovna šola Cankova
Osnovna šola Kuzma
Dvojezična osnovna šola Prosenjakovci
Osnovna šola Puconci
Osnovna šola Sveti Jurij
Osnovna šola Šalovci
Volksschule Naturparkschule Neuhaus am Klausenbach
Josef-Reichl Naturparkschule Volksschule St. Martin an der Raab
Volkschule Minihof-Liebau
Volksschule Mogersdorf
Mittelschule Neuhaus
Őriszentpéteri Általános Iskola, Őriszentpéter
Triola Alapfokú Művészeti Iskola csepregi képzőművészeti tagozata, Csepreg

Rezultati in izdelki

Rezultati natečaja so objavljeni   tukaj.

Vsi izdelki so objavljeni   tukaj.

Vsem učencem in mentorjem izrekamo pohvalo za izdelavo izjemnih izdelkov.