Divja Slovenija v Gledališču park

V nedeljo, 24. oktobra 2021 je bil v Gledališču park v Murski Soboti predvajan novi dokumentarni film z naslovom Divja Slovenija. 

Novi film Mateja Vraniča je čudoviti dokumentarni prelet skozi bogastvo naravnega okolja v Sloveniji. Filmu dajejo poseben pečat redko videni prizori v naravi. Film predstavlja pestro živalstvo in rastlinstvo naših krajev, pri čemer se osredotoča na sesalce in ptice, prikazane pa so že nekatere zanimive vrste dvoživk, rib, žuželk in rastlin. V filmu se podamo med najvišje alpske vrhove in v odmaknjene dinarske gozdove, potujemo prek panonskih ravnic, se spustimo v podzemne jame in pod gladino Jadranskega morja. Odstirajo se nam osupljive podrobnosti iz živalskega sveta. 

Dvorana park je bila precej zapolnjena, saj si je prišlo film ogledat kar 95 obiskovalcev. Pred začetkom filma je nekaj besed spregovorila direktorica Javnega zavoda Krajinski park Goričko, Stanislava Dešnik in tako podala uvod za ogled filma. Obiskovalci so bili navdušeni, kako je bila predstavljena bogata bidiverziteta, ki jo imamo v Sloveniji.  Prav tako, pa je bilo predstavljenih kar nekaj posnetkov dokaj redko videnih prizorov. 

Film je bil predvajan v sklopu projekta LIFE NATURAVIVA, biodiverziteta – umetnost življenja, ki ga izvajamo v Javnem zavodu Krajinski park Goričko.