Prisluhnimo naravi in doživimo glasbo

  Stanka Dešnik  Tomaž Koltai

V četrtek 19. avgusta 2021 je bil na gradu trojno raznoživi dogodek. V okviru projekta LIFE NATURAVIVA, je bil voden ogled razstave na prostem, v grajskem parku z naslovom: Biodiverziteta Slovenije. Razstava je skupni dosežek desetih projektnih partnerjev.
Sledil je kulturni dogodek v koncertnem salonu, kjer smo navzoči prisluhnili naravi in doživeli glasbo. Narava je že navdihnila in še navdihuje pesnike, skladatelje, slikarje, kiparje, fotografe in ljudi, ki jo slišijo in vidijo ter drugim soljudem prenašajo svoje izkušnje, občutke in ljubezen. Takšni so samospevi F. Mendelsohn-Bartoldyija, F. Schuberta, C. Saint-Saensa, S.V. Rahmaninova in H. Volariča. Skrben izbor in odlično povezovalno besedilo je pripravila Marjana Hönigsfeld Adamič iz Inštituta LUTRA, ki je na klavirju spremljala petje biologinje Petre Vrh Vrezec in vrtnarja Nejca Jenko.

Koncertu je sledilo vodenje po mednarodni razstavi fotografov Magična narava 2019, ki jo je pripravil Davorin Tome iz Nacionalnega inštituta za biologijo.

Čeprav je dogodek minil sta obe razstavi še na ogled do konca septembra oziroma do konca oktobra. Vabimo k ogledu.