Goričke iže, Križevci

Evitel d.o.o., PE Evitel turizem
Križevci 216, 9206 Križevci
M: +386 (0)31 763 719 (Larisa)
W: https://goricke-ize.si/

Edinstvene hiške, zgrajene z veliko ljubezni, truda in potrpljenja, ki vabijo na izlet doživetij bivanja, naravno – kulturnih znamenitosti ter kulinarike GORIČKEGA!

V Križevcih, stojijo tri čudovite hiše: INDAŠNJA, VELBANA in KONOPLJINA.

Navdih zanje je bilo sobivanje človeka z naravo in unikatna gradnja, kateri smo dodali pridih sodobnosti. Apartmaji so primerni za vse, ki želijo pobegniti drvečemu tempu vsakdana, v objem miru, lepote ter edinstvene narave. Pogled na nočno zvezdnato nebo, jutranje ptičje prebujanje, spokojnost ter edinstveno bivanje v treh različno zgrajenih ter opremljenih ižah, je le del ponudbe v naselju GORIČKE IŽE.

Poleg tega vas bo navdušila savna v obnovljenem hrastovem sodu, jacuzzi pod krošnjami dreves ter bazen, ki v poletnih mesecih nudi prijetno osvežitev.

INDAŠNJA IŽA

Tradicionalna prekmurska hiša, obnovljena z naravnimi materiali, ki so jih naši predniki uporabljali nekoč. Je pomemben spomenik stare ljudske arhitekture, s streho iz trstike, takšno kot je bila zgrajena pred približno 100 leti. 

KONOPLJINA IŽA

Konopljina iža je hiška, ki kliče po pozornosti zaradi arhitekturne zasnove, načina izgradnje iz konoplje ter edinstveni notranji razporeditvi. Konomiška je zaradi sten iz konoplje ognjevarna, uravnava naravno optimalno vlažnost skozi celo leto, ter omejuje elektromagnetno sevanje.
 

VELBANA IŽA 

Hiška stoji na sredini kompleksa, zraven nje je zunanji bazen. Zgrajena je s pridihom modernega, vendar iz opečnih zidakov, ki so bili še ročno narejeni ter rustikalnim pohištvom. Svetlobo ji dajejo velika lesena okna, ki gledajo proti vzhodu.
 

WELLNESS

Zunaj hiške, v neposredni bližini, vas čaka zunanji bazen, ki je na voljo v poletnih mesecih. Savna, narejena po meri, iz starega hrastovega vinskega soda. Jacuzzi, z vodno masažo ter osvetlitvijo, ki vas ob večerih v neposredni bližini gozda, popelje v popolno sprostitev.

SKEDENJ je namenjen za druženje in MOŽNOST najema za različne dogodke! 

Star pregovor pravi; "ljubezen gre skozi želodec".

V vsaki iži na voljo pridelki domačih kulinaričnih ponudnikov.
Za potepanje po prekmurskih gričevnatih poteh, možnost najema električnih koles.