NAJ fotografija Goričko 2020

12. Fotografski natečaj Krajinskega parka Goričko 2020 je zaključen. Letos smo iskali motive "Razglednica mojega kraja" na Goričkem.

Fotonatečaj razpisujemo v dveh kategorijah - osnovnošolci in mladostniki ter odrasli. Strokovna žirija v sestavi Tomo Jeseničnik, Tomaž Koltai in Zoran Norčič, je ocenila skupaj 178 fotografij ter izbrala tri najboljše v obeh kategorijah.

Že tradicionalno je podelitev priznanj in nagrad najboljšim fotografom potekala na gradu Grad. V petek 19. 6. 2020 so se v Viteški dvorani gradu zbrali sodelujoči fotografi in prvezeli priznanja in nagrade, ki sta jih podelila vodja in skbnik natečja, Kristjan Malačič in direktorica Stanislava Dešnik. Podelitvi je sledila otvoritev razstave najboljših fotografij na grajskem arkadnem hodniku v nadstropju. Razstava je na ogled obiskovalcem gradu do konca leta.

Najboljši fotografiji
V kategoriji I osnovnošolci je kot najboljša bila izbrana fotografija z naslovom Okno v brezmejnost avtorice Anje Kerčmar iz OŠ Puconci

V kategorij II mladostniki in odrasli je kot najboljša bila ocenjena fotografija z naslovom Ples oblakov na Goričkem avtorja Matjaža Bunderla iz Trdkove.


1. mesto v kategoriji osnovnošolcev Okno v brezmejnost, Foto: Anja Kerčmar


1. mesto v kategoriji mladostniki in odrasli Ples oblakov na Goričkem / Foto: Matjaž Bunderla

Zahvaljujemo se vsem sodelujočim za posnete fotografije lepega Goričkega in članom žirije za opravljeno ocenjevanje. Trenutke na podelitvi priznanj in otvoritvi razstave je v objektiv ujel Zoran Norčič.

    top