V Lončarovcih je zaživelo novo počivališče z dvignjeno leseno potjo

Lončarovci, 13.6.2020

V soboto, 13. junija, je v Lončarovcih potekala slavnostna otvoritev novega počivališča in dvignjene lesene poti, ki je nastala v sodelovanju med Krajevno skupnostjo Lončarovci, Občino Moravske Toplice in Javnim zavodom Krajinski park Goričko. Krajevna skupnost Lončarovci je poskrbela za vzpostavitev točke in izdelavo objektov, Občina Moravske Toplice je projekt finančno podprla, Javni zavod Krajinski park Goričko pa je poskrbel za strokovno podporo pri izdelavi informativnih tabel. 

Na počivališču, ki se nahaja ob glavnem cestnem križišču pred vstopom v središče vasi, so se zbrali domačini, lastniki zemljišč, predstavniki občine Moravske Toplice, predstavniki okoliških krajevnih skupnosti, društev in organizacij ter drugi pomembni deležniki nove pridobitve. 

Predsednica Krajevne skupnosti Lončarovci, ga. Suzana Koltai, je nagovorila zbrane in predstavila vas, sledila je predstavitev naravnih vrednot, vsebine informativnih tabel, namena vzpostavitve počivališča in dvignjene lesene poti, ki jo je podal Tomaž Koltai, na koncu pa je prisotne pozdravil župan občine Moravske Toplice g. Alojz Glavač. S prerezom slavnostnega traku sta predsednica Krajevne skupnosti Suzana Koltai in župan Alojz Glavač lokacijo tudi uradno predala svojemu namenu, t.j. interpretaciji naravne in kulturne dediščine vasi Lončarovci. Po prerezu traku je sledila pogostitev zbranih. 


Fotografija: Stanislava Dešnik