Ustvarjalne delavnice in vodenje po razstavi invazivnih tujerodnih vrst na 14. grajskem bazarju Krajinskega parka Goričko

Sobota, 12. oktober ob 10.00

Grad na Goričkem, dvorišče

Na gradu na Goričkem se je 12. oktobra v organizaciji Javnega zavoda Krajinski park Goričko odvijal že 14. Grajski bazar. Na grajskem bazarju so lokalni ponudniki predstavili svoje izdelke, podeljena so bila priznanja za najtravnik in najsadovnjak, z odličnim glasbenim nastopom je dogodek popestrila tudi Dorina Gujt.

V sklopu projekta Life Naturaviva so se na dogodku izvajale ustvarjalne delavnice, kjer so se najmlajši in njihovi starši preizkusili v izdelovanju brošk z slikami metuljev, obeskov v obliki živali, barvanju pokrajine Goričkega in izdelovanju stolpov iz koruznih storžov. Udeleženci delavnic so tako na zabaven način spoznali številne vrste živali, biodiverziteto Goričkega in njen pomen ter tudi delo Krajinskega parka Goričko. 

V sklopu projekta je bilo izvedeno tudi vodenje po razstavi tujerodnih invazivnih vrst, kjer so obiskovalci imeli priložost spoznati kaj so invazivne tujerodne vrste, katere so najbolj problematične vrste pri nas in kako jih pravilno odstranjevati. Številni obiskovalci so delili svoje svoje izkušnje s katero od vrst, večina pa jih je bila presenečena nad vplivi invazivnih tujerodnih vrst na lokalno biodiverziteto.