Potopisno predavanje ”Narodni parki - najboljša ideja ZDA”

Petek, 6. marec 2020, ob 18.00

Grad na Goričkem

Predavatelj: Siniša Golub 

V okviru projekta LIFE NATURAVIVA je Javni zavod Krajinski park Goričko v petek, 6. marca 2020, gostil mag. Sinišo Goluba, direktorja Regijskega parka Mura Drava, ki ima sedež v Križovcu v Medžimurju na Hrvaškem. 

V več kot uro dolgi predstavitvi smo prisotni izvedeli veliko zanimivega o nastanku in upravljanju narodnih parkov v Združenih državah Amerike, ki privlačijo velike množice obiskovalcev iz celega sveta. Predavatelj je predstavil pomemben naravovarstveni, kulturni in gospodarski pomen narodnih parkov, ki pomembno prispevajo k razvoju robnih območij države z naravi prijaznimi oblikami turizma ter pri upravljanju vključujejo usmerjanje obiskovalcev z zanimivo, interpretativno razlago naravnih pojavov.

Siniša Golub je osebno obiskal veliko parkov in o njih napisal tudi knjigo, ki jo je opremil s svojimi odličnimi fotografijami. Veliko zanimivih fotografij naravnih pojavov v ZDA smo občudovali seveda tudi na predstavitvi in uživali v njegovi zanimivi podaji teme, ki se tiče upravljanja in usmerjanja obiskovalcev tudi v naših krajih. 

    top