Iskanje hribskega škrjanca se nadaljuje tudi letos

Javni zavod Krajinski park Goričko vas v sodelovanju z Društvom za opazovanje in proučevanje ptic Slovenije  v nedeljo, 28.4.2019 prisrčno vabi na ornitološki izlet v kulturno krajino Goričkega. Strokovnjaki, zaposleni v projektu Gorička krajina*, vas bodo popeljali na sprehod po slemenih okolice v Kančevcih, kjer bodo skupaj z vami ugotavljali ali na Goričkem še pojejo hribski škrjanci. Nekdaj pogosta gnezdilka je danes na Goričkem redko videna in slišana ter je med najbolj ogroženimi pticami.

Vodniki vam bodo na izletu predstavili še druge značilne vrste ptic, ki živijo v mejicah, na suhih in negnojenih travnikih ter v travniških visokodebelnih sadovnjakih s starimi drevesi. Spoznali boste prosnika, rjavega srakoperja, pivko, rjava penico in smrdokavro ali upkaša.

Zbirališče je pri Gasilskem domu Kančevci, Kančevci 8/a ob 9. uri. Izlet bo predvidoma trajal 3 ure. Oblecite in obujte se vremenu primerno in ne pozabite na pijačo in prigrizke. Vzemite še daljnogled in določevalne ključe o pticah in rastlinah.

Za dodatne informacije se obrnite na Gregorja Domanjka (M: 031 340 399 ali pišite na gregor.domanjko@goricko.info).

Prisrčno vabljeni tudi na letošnji izlet iskanje hribskega škrjanca.

 

Avtor besedila: Larisa Gregur, Stanislava Dešnik